Ludovic Orban: Viorica Dăncilă e invidioasă

Irina Constantin / 19 aug 2019 / 15:47 Salveaza PDF Comentarii

Președintele Klaus Iohannis a plecat în SUA, la întâlnirea cu Donald Trump, fără a se consulta cu premierul Viorica Dăncilă, pentru a veni și cu alte rezultate decât cele de imagine. Ludovic Orban crede că e invidie de la vârful Guvernului. 

Premierul Viorica Dăncilă a precizat că președintele Klaus Iohannis nu s-a consultat înainte de a pleca în Statele Unite, înainte de întâlnirea cu Donald Trump. 

Ludovic Orban a răspuns că ”În conformitate cu Constituția României și cu deciziile Curții Constituționale, cel care conduce politica externă a României este președintele României. Probabil, doamna Dăncilă este invidioasă că nu poate să ajungă la Casa Albă, nici măcar la programul de vizitare turistică a Casei Albe, în timp ce președintele României este, iată, la a doua întâlnire oficială cu președintele Statelor Unite ale Americii. Președintele Iohannis nu are nevoie să se consulte cu doamna Dăncilă privitor la liniile de politică externă, pentru că aceste linii de politică externă, consolidarea parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, consolidarea poziției de stat membru al Uniunii Europene cu un cuvânt greu și cu influență la nivel european pentru România, parteneriatul în cadrul NATO sunt linii de politică externă care sunt susținute de președintele României, sunt susținute de cetățenii români și reprezintă direcții fundamentale de politică externă pe care președintele Klaus Iohannis le-a susținut sistematic.”

Președintele PNL îi indică premierului să se ocupe de alte probleme, precum OUG 114. În același timp, se laudă cu ”o strategie de atac sistematic a actualei puteri iar obiectivul nostru este să punem punct acestei guvernări și ne-am manifestat în acest sens.”


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25