Ludovic Orban, uluitor după atacul la CCR: E un drept legal pe care-l am

Ludovic Orban FOTO AGERPRES
Ludovic Orban FOTO AGERPRES

Ludovic Orban afirmă că este dreptul său la opinie să critice activitatea judecător CCR. 

Ludovic Orban afirmă că este dreptul său să facă declarații la adresa judecătorilor CCR și că nu face presiuni prin declarațiile publice și avertizările cu privire la modificarea legislației. 

Iată întrebările Cătălinei Porumbel despre presiunea asupra judecătorilor CCR și răspunsurile președintelui PNL, Ludovic Orban: 

Cătălina Porumbel: ”Sunteți un susținător al justiției libere, al statului de drept. Prin aceste afirmații prin care spuneți că judecători de la CCR, prin deciziile pe care le iau, sunt vinovați de ”lovituri de stat” sau că protejează infractorii, nu este un atac al dvs. direct asupra justiției din România?”

Ludovic Orban: ”Am dreptul la opinii politice privitor la orice fel de decizie, la acțiune pe care o ia orice reprezentant care girează o funcție publică și este un drept legal pe care-l am, iar, în ceea ce privește exprimările pe care le-am făcut, le-am făcut după decizia CCR pe care cinci judecători, patru numiți de PSD și unul de UDMR au permis reluarea de la început a unor procese pentru niște personaje politice fără să existe, după opinia mea, niciun temei constituțional. Am cerut demisia lor și am și anunțat că vom iniția un proiect de reformă...”

Cătălina Porumbel: ”Acesta nu este o imixtiune în actul de justiție?” 

Ludovic Orban: ”Un proiect de reformă a CCR, vom iniția un proiect de reformă a CCR, evident prin modificarea Constituției și a legii de organizare și funcționare a CCR”. 

Cătălina Porumbel: ”Nu faceți un atac la justiție spuneți? Aveți dreptul la opinie.”

Ludovic Orban: ”Dar cu siguranță că am dreptul la opinie, e un drept fundamental, de a-ți exprima opinia față de orice decizie a oricărei instituții publice din țara asta. Evident, îmi argumentez orice punct de vedere”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel