Ludovic Orban: Tudorel Toader trimis la înaintare

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri seara, într-o conferinţă de presă susţinută la Scorniceşti, că se aşteaptă la "lucruri ascunse" în propunerile legislative privind modificarea legilor justiţiei şi că, în opinia sa, ministrul Tudorel Toader "a fost trimis la înaintare să sondeze piaţa, să vadă temperatura apei".

Orban a reafirmat că PNL va face "toate demersurile legale şi constituţionale", inclusiv să manifeste împotriva modificărilor propuse de ministrul justiţiei. Întrebat dacă va participa duminică seara la proteste, el a răspuns că nu se va afla în Bucureşti şi că deocamdată "nu există proiectul de lege". 

"Am anunţat public că vom face toate demersurile legale şi şi constituţionale şi că suntem dispuşi inclusiv să manifestăm împotriva acestor modificări (...). Nu sunt în Bucureşti, dar vom participa, deocamdată încă nici nu există proiectul de lege. (...) Tudorel Toader a fost împins la înaintare ca să sondeze piaţa, să bage degetul în apă, să vadă temperatura apei, după care ei se repliază. Dar mi-e teamă de ce va veni, pentru că, repet, nu avem încă proiectul de lege. Aştept proiectul de lege, să vedem ce alte lucruri sunt ascunse în text", a spus Orban. 

Ludovic Orban a subliniat că PNL susţine organizarea autonomă a puterii judecătoreşti, independenţa justiţiei. 

"Propunerile formulate de ministrul justiţiei, şi anume, propunerea ca ministrul justiţiei să fie cel care decide cine conduce parchetele, arată limpede că prin scoaterea preşedintelui din ecuaţia numirii vor să pună procurori obedienţi, care să le răspundă la comenzi şi care să le reprezinte interesele politice. A doua modificare, foarte periculoasă, este trecerea Inspecţiei Judiciare în subordinea ministrului Justiţiei. (...) Al treilea element (...) - domnul ministru Toader a spus că doreşte să permită şefilor ierarhici ai procurorilor să infirme nu numai pe motive de legalitate, ci şi pe motive de temeinicie toate deciziile procurorilor de caz, rezoluţiile procurorilor de caz", a afirmat Orban, referindu-se la propunerile de modificare a legilor justiţiei cu care liberalii nu sunt de acord, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel