Ludovic Orban, transcriere declarații. Ce a zis la finalul Biroului Executiv al PNL

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Ludovic Orban, la finalul Biroului Executiv al PNL de luni, a făcut o serie de precizări.

Iată transcrierea declarațiilor președintelui PNL, Ludovic Orban, la finalul Biroului Executiv al PNL – 5 noiembrie 2018:

Partidul Național Liberal face apel la liderii majorității guvernamentale să se trezească măcar în ceasul al doisprezecelea și să înțeleagă că România este stat membru al Uniunii Europene, că România trebuie să respecte toate standardele, valorile și principiile care stau la baza funcționării Uniunii Europene, că România trebuie să se plieze pe solicitările formulate de instituțiile europene și de asemenea, pe recomandările formulate de Comisia de la Veneția privitor la legislația în domeniul Justiției, la Codul penal și la Codul De procedură penală.

Partidul Național Liberal a înaintat săptămâna trecută o solicitare către birourile permanente ale celor două Camere. În această solicitare cerem majorității guvernamentale să ia decizia de a cere asistență juridică din partea experților Comisiei de la Veneția și a experților Comisiei Europene în procesul de elaborare a modificărilor la Legile Justiției, la Codul penal și la Codul de procedură penală.

Readuc aminte că în data de 13 noiembrie, Comisia Europeană va aproba raportul privitor la MCV. De asemenea, este prevăzut pentru 14 noiembrie să aibă loc dezbaterea din Parlamentul European și adoptarea unei eventuale rezoluții în Parlamentul European cu privire la România, la derapajele de la democrație comise de majoritatea guvernamentală și cu privire la încălcarea prin modificările aduse în Legile Justiției, în Codul penal și Codul de procedură penală a independenței Justiției, a dreptului cetățeanului de a avea un acces neîngrădit la justiție și de asemenea, punerea între paranteze a luptei împotriva corupției.

De asemenea, România urmează ca începând cu 1 ianuarie să dețină președinția Consiliului Uniunii Europene. Măcar în ceasul al doisprezecelea, liderii coaliției guvernamentale trebuie să se plieze pe solicitările Comisiei Europene, a instituțiilor europene, a tuturor celorlalți actori cu care România se află fie în parteneriat strategic, fie într-o relație de colaborare pentru că în cazul în care nu vor accepta acest minim gest de bună intenție, acest minim semnal către partenerii noștri din Uniunea Europeană, că există intenția de a ține cont de expertiza Comisiei de la Veneția și de solicitările pertinente solicitate de Comisia Europeană, există riscul ca România să aibă de suferit și ca interesele românilor să fie grav afectate de derapajele grave ale majorității guvernamentale.

În zilele de 6,7,8 o delegație a PNL va fi prezentă la congresul Partidului Popular European care va avea loc la Helsinki. Delegația va fi formată din 30 de reprezentanți ai PNL. PNL este reprezentat de 22 de delegați cu drept de vot la acest congres extrem de important al Partidului Popular European.

La cest congres, Partidul Popular European, care este principala forță politică la nivel european, familia politică cea mai puternică în Parlamentul European, familia politică ce deține astăzi președinția Comisiei Europene, președinția Parlamentului European și președinția Consiliului European. Partidul Popular European va decide candidatul la funcția de președinte al Comisiei Europene. Ca și în exercițiul electoral anterior din 2014, Partidul Popular European a luat decizia de a merge în mod transparent în campania electorală din alegerile pentru Parlamentul European cu un candidat la președinția Comisiei Europene care să fie cunoscut de cetățenii tuturor țărilor care fac parte din Uniunea Europeană și de asemenea, acest candidat să aibă în spate un program care este susținut de Partidul Popular European, astfel încât cetățenii europeni să poată să voteze în deplină cunoștință de cauză cu partidele care sunt membre ale Partidului Popular European.

În ceea ce ne privește, delegația PNL va sprijini la congresul de la Helsinki desemnarea ca și candidat la președinția Comisiei Europene din partea PPE a domnului Manfred Weber care este candidatul CDU-CSU și care actualmente este liderul grupului parlamentar al Partidului Popular European din Parlamentul European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel