Ludovic Orban: Recunosc, cardul nu e la mine, eu am un rol consultativ

ludovic orban2
ludovic orban2

Liberalul Ludovic Orban, candidat la Primăria Capitalei, a declarat marţi că este nevoie ca din ce în ce mai multe femei să aibă curaj să îşi asume candidaturi şi să se implice în viaţa publică din România.

'Eu n-am nevoie de o lege sau o rezoluţie care să stabilească cote de gen. Orice doamnă sau domnişoară care are competenţe şi doreşte să se implice în viaţa publică, în administraţie, în ceea ce priveşte deciziile care se iau în societate - niciodată nu voi respinge o astfel de colegă pentru faptul că e femeie. Pe de altă parte, hai să fim cinstiţi, e nevoie ca din ce în ce mai multe colege de-ale noastre să aibă curaj să îşi asume candidaturile. Sigur că a candida pentru o funcţie nu e întotdeauna cel mai frumos lucru care ţi se poate întâmpla. Te trezeşti peste noapte cu tot felul de năzdrăvănii spuse pe seama ta. (...) Dar e nevoie de cât mai multe colege ale noastre care să-şi asume candidatura, care să se implice cu adevărat pe picior de egalitate în viaţa publică din România', a afirmat Orban, la o dezbatere despre agenda femeii în România, organizată de PNL.

În opinia sa, în societatea românească este nevoie de 'o nouă energie' şi de o nouă modalitate de abordare în care femeile pot să contribuie.

'Cine să se priceapă mai bine la bugete decât soţiile noastre, femeile? Recunosc, cardul nu este la mine, eu am un rol consultativ în întocmirea bugetului de venituri şi cheltuieli. Cine să se priceapă mai bine la achiziţii? Să fim cinstiţi, negocierile sunt duse în special de doamne, de domnişoare - ca atare eu cred că e în interesul general ca de achiziţii publice, de buget, să se ocupe foarte multe doamne. Cine să se priceapă la curăţenie? Ştim foarte bine, că mai suntem şi noi puşi să facem curăţenie şi de multe ori mai aruncăm gunoiul sub preş', a adăugat liberalul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel