Ludovic Orban: Preşedintele PNL trebuie să fie pregătit pentru o candidatură la prezidenţiale

Foto: Facebook Ludovic Orban
Foto: Facebook Ludovic Orban

Ludovic Orban a afirmat că preşedintele PNL trebuie să se pregătească şi pentru o candidatură la prezidenţiale în 2024. 

„Dacă cineva candidează la președinția PNL știind că în 2024 sunt alegeri prezidențiale fără să se gândească la posibilitatea de a candida la alegerile prezidențiale înseamnă că este un om politic neserios, un om politic care nu înțelege politica. Președintele partidului este, practic, liderul cu cea mai mare popularitate, cu cea mai mare cotă de încredere. Este liderul care beneficiază de încrederea întregului partid, este omul care are cea mai mare șansă să fie desemnat candidat la prezidențiale. Ori, să te duci să candidezi la președinția PNL să spui sau este neserios”, a spus, la TVR, Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Orban nu recunoaşte, însă, că vrea să candideze la preşedinţie 

El afirmă, totuși, că acest lucru nu înseamnă că spune „apăsat” că va fi candidat la alegerile prezidențiale din 2024 dacă iese președinte al PNL.

„Dar, în mod evident, președintele PNL trebuie să aibă în vedere pregătirea ca să candideze la alegerile prezidențiale. Sigur, decizia se va lua mai încolo. Mai curge multă apă pe Dâmbovița până în 2024”, a conchis Orban.

Întrebat în luna august dacă va candida la Președinție în 2024, Florin Cîțu a zâmbit și a răspuns cu sloganul campaniei din 2015 a președintelui Klaus Iohannis: „Pas cu pas”.

Mesaj clar pentru Cîţu 

"În ceasul al 12-lea, avem nevoie de un guvern care să implementeze PNRR. Suntem în fața negocierii acordului de parteneriat dintre Comisia Europeană și România cu privire la bugetul 20021-2027. Nici aici nu am făcut pași hotărâți, astfel încât să fie cât mai repepede accesibil pentru români banii pe care îi vom primi în exercițiul bugetar.

Este vital ca într-un termen cât mai scurt să se ajungă la o soluție clară de a pune capăt crizei. Poziţia noastră categorică este că singura coaliție decentă, onorabilă, care poate asigura o guvernare în beneficiul României, este cea care s-a format după alegerile Parlamentare: PNL-USR PLUS, UDMR cu sprijinul minorităților. Altfel nu putem implementa nicio reformă şi nu avem capacitate de a oferi stabilitate şi sustenabilitate politicilor publice. Joaca de-a politica trebuie să se termine. Cine seamănă vânt, culege furtună. Cine poartă răspunderea pentru grava criză în care a fost aruncată România, trebuie să îşi asume şi să răspundă în consecinţă. ", a mai declarat Ludovic Orban marţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel