Ludovic Orban, premier desemnat. Chirieac: Marea dificultate. Nu poate să facă nimic!

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, în direct la România TV, decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a-l desemna ca premier pe Ludovic Orban, dar şi primele declaraţii făcute de către liderul PNL după nominalizare. 

"Urmează formarea viitorului guvern. Să vedem cine va face parte din el. Sunt deja mai multe nume în discuţie. După care, lucrul cel mai dificil mi se pare trecerea guvernului prin Parlamentul României. Dacă nu vin în Parlament minimum 233 de persoane, Guvernul Orban nici nu poate să treacă, nici nu nu poate să pice. Nu poate să facă nimic. Deci nu se pune pe ordinea de zi, nefiind cvorum. Ori fără PSD, dacă PSD rămâne tare pe poziţie, e foart greu de făcut cvorumul. Nu exclud ca unele persoane din PSD să rupă rândurile, se poate întâmpla acest lucru, dar tot e dificil fiindcă Pro România are nişte cerinţe, ce a rămas din ALDE are alte cerinţe, UDMR-ul la rândul lui nu doreşte alegeri anticipate, deci e o mare dificultate", a declarat Bogdan Chirieac. 

"Marcel Ciolacu a anunţat public (n.r. - că PSD nu va asigura cvorumul şi va participa la şedinţă doar dacă opoziţia reuşeşte să adune numărul minim de parlamentari necesari pentru ca noul Guvern să treacă), iar nimeni nu are ce să-i reproşeze pentru că, în orice democraţie, majoritatea asigură cvorumul. Dacă sunt 233 de parlamentari, atunci în sală intră şi PSD-ul. Dacă nu, nu. În cazul în care nu se face cvorum, nu se poate supune la vot Guvernul Orban 1. Cu 232 de inşi, chiar dacă toţi ar dori să voteze Guvernul Orban 1, nu trece, nu se supune la vot, rămâne mai departe Guvernul interimar", a mai declarat analistul politic Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel