Ludovic Orban, PNL: PSD nu vrea ca alegerile locale să se organizeze pe noua lege electorală. Simt un boicot ascuns

Liderul deputaților PNL, Ludovic Orban, este îngrijorat că alegerile locale ar putea să nu fie organizate pe noua lege electorală și susține că simte "un boicot ascuns, în principal din partea PSD", întrucât adoptarea acestei legi ar trebui făcută până cel târziu la 1 iunie.

"Pentru alegerile locale, termenul limită de promulgare este în jurul datei de 15 iunie, pentru că alegerile locale trebuie organizate în jurul acelei date, întrucât expiră mandatele aleșilor locali care au intrat în mandat în 2012. Aș vrea să trag un semnal de alarmă și cred că ar fi foarte potrivită o consultare organizată de președintele României, pentru că simt un boicot, nu fățiș, ci un boicot ascuns din partea formațiunilor politice, în principal un boicot din partea PSD, care, în opinia mea, nu își dorește ca viitoarele alegeri locale să fie organizate în baza noii legi adoptată de comisia de cod electoral", a explicat Ludovic Orban, la Parlament, citează Agerpres.

În opinia liderului liberal, acest "boicot" este evident prin modul în care se procedează, în Senat, prima cameră sesizată în cazul legilor electorale, "proiectul de lege fiind transmis spre avizare la mai multe comisii".

"Termenele programate pentru începerea dezbaterilor sunt după Paște, după data de 15 aprilie, ceea ce înseamnă că Senatul nu va începe dezbaterea în plen înainte de 1 mai, ceea ce, după opinia mea, semnifică practic imposibilitatea de a adopta legea în timp util", a mai afirmat Ludovic Orban.

Cătălin Predoiu, despre înlăturarea Guvernului Ponta: Dacă lucrăm pragmatic... 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel