Ludovic Orban, pentru Victor Ponta: Ne aşteptam să se fi dezis de Bunea Stancu

Reacție tranșantă din PNL, privind cazul preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu. Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban consideră că Gheorghe Bunea Stancu ar trebui să demisioneze de la șefia CJ, dacă are bun simţ faţă de brăileni, și transmite că dacă acesta ar fi fost membru liberal, demult ar fi fost suspendat din partid.

"Eu cred că, într-o situaţie cum este cea de astăzi, în care asupra domnului Bunea Stancu nu grevează numai această anchetă penală în care este ţinut în arest la domiciliu, grevează şi alte anchete penale - are termen la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind verdictul de incompatibilitate care este dat de ANI -, dacă mai are vreo urmă de bun simţ faţă de brăileni, după părerea mea, trebuie să îşi dea demisia', a declarat, vineri, la Brăila, Ludovic Orban, citează Agerpres.

Mesajul pentru Victor Ponta

Liderul liberal a mai susținut și că, dacă Gheorghe Bunea Stancu, care se află în arest domiciliu, fiind acuzat de abuz în serviciu şi conflict de interese, ar fi fost membru PNL, era demult suspendat din partid, măsură care nu este aplicată şi în PSD.

Citește și Ludovic Orban, salvat de Mihai Gâdea și Mircea Badea, amintește Victor Ciutacu

"Ne aşteptam ca domnul Ponta să se fi dezis de Bunea Stancu, ceea ce nu s-a întâmplat. Nu ştiu dacă conducerea PSD a luat în calcul măcar să îl suspende. Eu nu zic să-l dea afară din partid, dar măcar să îl suspende. Eu nu am auzit lucrul acesta. Dacă ar fi fost membru PNL, era deja suspendat. Noi avem cazul lui Romeo Stavarache, care a fost suspendat la nici trei zile după ce s-a dispus arestul preventiv, iar în ceea ce-l priveşte pe Horia Uioreanu, l-am dat afară din partid", a mai spus Orban.

Strategia PNL pentru CJ Brăila

Potrivit lui Orban, la nivelul Consiliului Judeţean Brăila, unde conducerea interimară va fi preluată de către singurul vicepreşedinte rămas pe funcţie, liberal Ovidiu Nechita, se va încerca formarea unei majorităţi fără PSD.

"Vom încerca să construim o majoritate fără PSD, sper să reuşim. PSD trebuie scos de la conducerea CJ. Este nu numai în interesul politic al marelui PNL nou format, dar este în primul rând în interesul general al judeţului Brăila de a da afară din CJ corupţia şi modul abuziv de a conduce. Ştiţi foarte bine ce făcea Bunea Stancu. Întotdeauna ţinea nişte bani în sertar, pe care îi dădea după cum voia el, în funcţie de cu totul şi cu totul alte criterii decât cele de natură economică sau socială", a declarat Orban, care i-a transmit și un sfat lui Ovidiu Nechita: să facă un audit şi să îndepărteze persoanele corupte care i-au fost apropiate lui Stancu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel