Ludovic Orban mărturisește: Sprijinul lui Klaus Iohannis pentru Alina Gorghiu la șefia PNL, o surpriză

Vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit, joi, la Adevărul Live, despre sprijinul președintelui Klaus Iohannis pentru Alina Gorghiu, în competiția pentru șefia PNL.

Ludovic Orban recunoaște că la alegerea noului lider al PNL a avut parte de o surpriză dublă: apariția Alinei Gorghiu în competiția internă, dar și sprijinul pe care președintele Klaus Iohannis i l-a acordat acesteia. 

"Imediat după alegerile prezidențiale, am avut o discuţie cu domnul Iohannis, proaspăt ales președinte,  în care i-am comunicat intenţia de a candida la funcţia de preşedinte al fostul PNL și de co-președinte al marelui PNL, la care nu am întâmpinat niciun fel de opoziţie. După care mi-am început campania. Mi-am făcut campania în tot partidul, în grupurile parlamentare, către primari, către filialele județene. 

La momentul miercuri seara, când a apărut surpriza, 32 de filiale județene deja se pronunțaseră pentru susținerea mea, marea majoritate prin vot secret cu niște majorități confortabile, sau chiar în unanimitate. (...) Am refuzat să dau declarații publice până miercuri, joi erau alegerile, deoarece am considerat că ar fi fost un gest inelegant față de dl Iohannis care era încă președinte în funcție să te apuci să scoți la mezat funcția de președinte și să încerci să îi spui dl Iohannis «mutați-vă mai repede de pe scaunul de președinte al PNL»", a povestit Ludovic Orban.

În plus, liderul liberal a mai susținut nu se aștepta ca "dl Iohannis să susţină pe cineva, nici nu mi-a lăsat impresia că ar susține pe cineva. Bârfe am auzit în fiecare zi. Zeci de bârfe, pe surse".

Întrebat dacă apariția Alinei Gorghiu în competiția internă pe ultima sută de metri l-a surprins, Orban a mărturisit: "A fost o surpriză. Susţinerea de către dl Iohannis a Alinei Gorghiu a fost, de asemenea, o surpriză. Eu cred cu tărie în democrație și în dreptul oamenilor de a decide. Cred că ar fi fost mai bine ca decizia să se ia de către partid, fără o influenţare din partea celui proaspăt ales preşedinte. Era evident că acesta, fiind ales președinte, avea o autoritate extrem de puternică şi va influenţa votul. Lucrul s-a petrecut. Nu am ce să îmi reproşez nimic în relația cu Klaus Iohannis. M-am retras din cursa pentru președinția PNL în favoare a domniei sale, l-am susținut să ajungă președinte PNL, l-am susținut să fie desemnat candidat la Președinție din partea PNL și, ulterior, din partea ACL și am făcut campanie cum foarte puțini colegi de-ai mei au făcut campanie pentru Klaus Iohannis.

Odată ce s-a luat decizia, Alina Gorghiu este președintele PNL, respect  alegerea făcută de partid, respect preşedintele partidului şi, în mod evident, sunt alături de partid mai ales în procesul destul de dificil de fuziune care începe. M-am angajat public în fața cetățenilor, susținând candidatura d-lui Iohannis pentru punerea în practică a programului lui Iohannis, și în mod evident pentru mine reprezintă un angajament pe cae îl voi respecta", a declarat Ludovic Orban la Adevărul Live.

Totodată, întrebat dacă s-a simtit trădat de Iohannis, vicepreședintele PNL a arătat că "Nu pot exista astfel de cuvinte: trădare. Nu, sub nicio formă. Probabil dl Iohannis a avut această preferință din niște considerente pe care le-a cumpănit serios. Îi respect decizia, îi respect opțiunea și mai ales respect rezultatul votului', a mai spus Ludovic Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel