EXCLUSIV  Ludovic Orban, la congresul CDU. Pe cine susține în locul Angelei Merkel

Ludovic Orban, la congresul CDU. Pe cine susține în locul Angelei Mekel
Ludovic Orban, la congresul CDU. Pe cine susține în locul Angelei Mekel

Liderul PNL, Ludovic Orban, va fi prezent la congresul CDU, principalul partid de guvernământ din Germania, care își alege noua conducere. 

Congresul CDU (Uniunea Creştin Democrată) din Germania are loc la Hamburg, în zilele de 6-7-8 decembrie 2018. Președintele PNL, Ludovic Orban, va fi și el prezent, invitat fiind de conducerea partidului german.

”Mâine (6 decembrie - n.r.) voi ajunge la Hamburg, în jurul orelor 18 - 18:30 la recepția delegațiilor internaționale care sunt invitate la congres. Acolo am programate câteva întâlniri, CDU este unul dintre principalii noștri parteneri din PPE. Va fi un congres interesant pentru că e o competiție între trei candidați, care poate să influențeze felul în care va evolua CDU în viitor. Va fi ales președintele și ceilalți membri ai conducerii executive ai CDU. Sunt doi candidați importanți Friedrich Merz și Annegret Kramp-Karrenbauer. Eu nu-mi permit o opțiune pentru niciunul dintre ei”, a declarat pentru DCNews Ludovic Orban.

Cine sunt candidații la fotoliul lui Merkel? 

Annegret Kramp-Karrenbauer, secretar general al CDU, o protejată a cancelarului Angela Merkel, se bucură de sprijinul a 38% din susţinătorii partidului, conform unui sondaj realizat pentru postul ZDF.

Principalii ei rivali, Friedrich Merz, fost lider al grupului parlamentar al CDU, şi ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, au întrunit 29%, respectiv 6% din preferinţe.

Delegaţii partidului urmează să-şi aleagă viitorul lider la o conferinţă care va avea loc la Hamburg între 6 și 8 decembrie. Preferinţele alegătorilor CDU nu sunt decisive, dar pot indica pe care dintre candidaţi îl vor susţine delegaţii.

Merkel, final de mandat în fruntea CDU

Angela Merkel a confirmat că în decembrie nu va mai candida la conducerea CDU,  pe care l-a condus timp de 18 ani, şi că actualul mandat al său la şefia guvernului de la Berlin este ultimul. În primul rând, la următorul congres al partidului, în decembrie, la Hamburg, nu voi mai candida pentru conducerea CDU, a spus Merkel într-o declarație de presă, după rezultatul sub aşteptări al formaţiunii sale la alegerile regionale desfăşurate pe 28 octombrie în landul Hessa, scrutin la care CDU s-a clasat pe primul loc, obţinând conform sondajelor între 27% şi 29% din voturi, dar mai puţin cu peste 10% faţă de scrutinul precedent din 2013. Merkel a promis că nu îşi va alege un succesor, astfel că lasă liberă competiţia pentru conducerea partidului său. În 2021, odată cu terminarea mandatului de cancelar, se va retrage definitiv din politică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel