EXCLUSIV  Ludovic Orban, greșeală STRATEGICĂ! ”Alegeri anticipate după deciziile CCR”

Orban FOTO AGERPRES
Orban FOTO AGERPRES

Ludovic Orban este foc și pară pe Curtea Constituțională.

”Așa Curte, așa decizii", a spus Ludovic Orban.

În loc de atacuri, premierul ar fi putut să profite de hotărârile CCR pentru a declara alegeri anticipate pe ideea că ”vor să facă reforme, dar sunt blocați și trebuie o nouă structură în Parlament”. Jurnalistul Val Vâlcu a spus că ceea ce face Ludovic Orban este o greșeală strategică.

Faptul că CCR a respins actele respective era pretextul pentru a declanșa alegeri anticipate. Ludovic Orban ar fi putut spune: ”nu putem să guvernăm, să legiferăm în actuala structură a Parlamentului, așa că mergem la anticipate”.

Dar premierul nu trece la acțiune, doar stă și lansează atacuri la adresa CCR, chiar dacă deciziile au fost luate aproape în unanimitate. Acum nu mai poate acuza politizarea judecătorilor. 

Deciziile CCR

Curtea Constituțională a admis, miercuri, sesizarea PSD privind neconstituționalitatea proiectului de lege asumat de Guvern pentru abrogarea OUG 51, prin care se modifică acte normative în domeniul transportului de persoane.

De asemenea, CCR a admis sesizarea de neconstituționalitate a PSD pe legea privind măsurile aplicabile în 2020 referitoare la concursul de admitere la Institutul Național al Magistraturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel