Ludovic Orban: Gabriela Firea trebuie să-și dea demisia

Firea
Firea

Ludovic Orban cere demisia Gabrielei Firea.

”Capitala României a ajuns bătaia de joc a unui primar certat cu legea și cu bucureștenii. Este un fapt fără precedent ca o primărie să înființeze 20 de companii fără respectarea legii și în disprețul cetățenilor care s-au opus acestei inițiative.

Niciodată bucureștenii nu au mai văzut un primar atât de incompetent, fără cunoștințe elementare de administrație, care în doi ani de zile a reușit să facă praf Bucureștiul, să blocheze în asemenea hal activitatea administrației locale și să nu aibă nicio inițiativă care să ducă la rezolvarea problemelor reale ale orașului.

Un buget imens de aproape 600 de milioane de euro a fost blocat ilegal în companiile din subordinea Primarului General, Gabriela Firea, care putea fi folosit pentru deblocarea traficului din București sau pentru investiții în școli și spitale.

600 milioane de euro au fost aruncați de Gabriela Firea și PSD pe apa Dâmboviței. Banii bucureștenilor, adunați din taxele și impozitele plătite din munca cinstită a locuitorilor Capitalei, au fost tocați pentru salarii nesimțite, mașini de lux și achiziții pentru confortul personal al sinecuriștilor. Nici un leu din acești bani nu a fost folosit în interesul bucureștenilor.

Cu cele 600 milioane de euro se puteau construi 100 de kilometri de autostradă pentru Centura Bucureștiului, puteau fi folosiți pentru finalizarea magistralei de metrou până la aeroportul Otopeni sau pentru construirea spitalului republican promis bucureștenilor de PSD în campanie”, a declarat Ludovic Orban.

”Partidul Național Liberal solicită demisia de îndată a primarului general Gabriela Firea și suspendarea imediată a activității companiilor declarate ilegale de Curtea de Apel București.

Solicitare adresată Curții de Conturi

Membrii PNL din Consiliul General al Municipiului București au votat împotriva înființării acestor companii și au fost cei care au reclamat nelegalitatea hotărârii pentru că nu a fost adoptată conform legii, respectiv cu votul a două treimi dintre consilierii generali.

Somăm Consiliul General al Municipiul București să adopte în regim de urgență o hotărâre pentru încetarea imediată a activității companiilor declarate ilegale și să solicite desființarea acestora. Orice cheltuială cu aceste companii trebuie să înceteze. Nici un leu nu trebuie să mai ajungă în buzunarul clientelei Firea și PSD.

Cei care au inițiat și au votat pentru adoptarea hotărârii de înființare a companiilor declarate ilegale în instanță trebuie să răspundă pentru prejudiciile provocate.

Partidul Național Liberal va înainta o solicitare Curții de Conturi pentru declanșarea unui control în vederea constatării prejudiciilor și recuperării lor de la Primarul General, Gabriela Firea, și de la consilierii generali vinovați.

Bucureștenii și Capitala României au nevoie urgent o altă administrație care să gestioneze bugetul orașului în mod legal, transparent și eficient, care să rezolve problemele orașului și să înceteze pomenile electorale menite să acopere hoțiile PSD. Pentru București, Gabriela Firea e la fel de nocivă ca Dragnea pentru țară”, a mai zis Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel