Ludovic Orban, după consultările cu Iohannis: Reprezintă lege pentru noi!

Ludovic Orban, președintele PNL, a spus, marți, după consultările cu președintele Klaus Iohannis, că partidul său susține demersurile președintelui.

Consultările de la Palatul Cotroceni dintre președintele Klaus Iohannis și partidele parlamentare au început, marți, 4 iunie, cu PNL. Iohannis i-a felicitat pe liberali pentru rezultatele obținute la alegerile europarlamentare.

După consultări, Ludovic Orban, liderul PNL, a susținut o declarație de presă. Orban a declarat că susține toate demersurile președintelui Klaus Iohannis pentru a transpune în Constituție și legislație voința exprimată de cetățeni la referendumul pe justiție.  

„Reprezintă lege pentru noi și PNL susține toate demersurile președintelui Klaus Iohannis pentru a transpune în fapt voința exprimată de cetățeni la acest referendum. Am abordat și subiectul legislației în domeniul justiției. Susținem clar reluarea dezbaterii publice pentru a genera o legislație în acord cu cea europeană, care să transpună recomandările din MCV și ale Comisiei de la Veneția. PNL va susține orice alte inițiative necesare pentru a transpune în fapt voința exprimată de cetățeni", a afirmat Ludovic Orban după consultările PNL cu Klaus Iohannis.

Referendumul pentru revizuirea Constituției, odată cu alegerile prezidențiale

„Ar fi bine să se ajungă la referendum odată cu scrutinul de alegeri prezidențiale, pentru că e și mai ieftin, și mai potrivit să organizăm referendumul cu ocazia acestor alegeri. Nu cred că va exista un partid politic care să se opună voinței exprimate de cetățeni, ca atare nu cred că va fi o dezbatere polemică pe această temă”, a mai declarat Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel