Ludovic Orban, declaraţii după BEx PNL

Ludovic Orban FOTO AGERPRES
Ludovic Orban FOTO AGERPRES

"Partidul Naţional Liberal a avut, astăzi, reuniunea Biroului Executiv în care am luat în dezbatere mai multe probleme de politică internă şi de politică europeană şi am luat câteva decizii importante", a transmis Ludovic Orban.

Iată, integral, declaraţiile de presă făcute de Ludovic Orban: 
 
În primul rând, mă voi referi la mandatul dat către europarlamentarii Partidului Naţional Liberal de a fi implicaţi cu toate resursele de lobby pe care le au la dispoziţie, total, în susţinerea candidaturii pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene a doamnei Ursula von der Leyen, care este candidatul Partidului Popular European şi care, practic, beneficiază de sprijinul nostru şi de implicarea totală în susţinerea acestei candidaturi.

De asemenea, i-am mandatat să intensifice lobby-ul pentru susţinerea candidaturii candidatului român pentru funcţia de procuror-şef european, care după cum bine ştiţi, astăzi, este candidatul Parlamentului European şi în negocierile care se vor desfăşura cu Consiliul Uniunii Europene, să ne asigurăm că va prevala decizia Parlamentului European care este, practic, organismul cel mai democratic, care este ales prin vot direct de toţi cetăţenii Uniunii Europene şi care are deplina legitimitate să aibă decizia de partea sa.

De asemenea, astăzi, am discutat despre procedura de începere a urmăriri penale pentru fostul ministru al Sănătăţii, Bodog, în care am mandatat senatorii Partidului Naţional Liberal să voteze la vedere în favoarea începeri urmăriri penale, de asemenea, să participe la toate reuniunile procedurale care se vor desfăşura fie la nivel de Biroului Permanent al Senatului, fie la nivelul Comisiei juridice şi să impună adoptarea unui calendar, în conformitate cu regulamentul Senatului şi să nu accepte tergiversarea care se profilează din atitudinea celor din PSD şi ALDE privitor la această cerere.

Tot astăzi am luat decizia de a desemna, prin vot secret, preşedinţii interimari de la nivelul Municipiului Bucureşti, preşedinţii filialelor de Sector şi de asemenea, am decis să-i dăm doamnei preşedinte interimar, Violeta Alexandru, o echipă care să o sprijine în procesul de relansare a PNL Bucureşti.

Decizia este foarte importantă pentru că la nivelul Bucureştiului, Partidul Naţional Liberal va intra într-un amplu proces de recâştigare a încrederii cetăţenilor. Mandatul acordat echipei pe care am desemnat-o astăzi şi, în mod evident, întregii echipe pe care o vom desăvârşii în următoarele două săptămâni, este un mandat extrem de ambiţios. Practic, să deschidă Partidul Naţional Liberal, să pună Partidul Naţional Liberal în serviciul cetăţeanului, să facă opoziţie veritabilă, argumentată şi solidă, împotriva risipirii banului public şi a oricărui abuz care are loc la nivelul Bucureştiului sau la nivelul administraţilor de sector.

De asemenea, să pregătească programul de guvernare al Bucureştiului, cu răspunsuri solide, puternice, la toate soluţiile şi de asemenea, să devină un partener instituţional pentru societatea civilă, pentru toate grupurile organizate la nivelul Bucureştiului, indiferent că este vorba de patronate, asociaţii profesionale, organizaţii neguvernamentale, grupuri de acţiune civică sau alte forme de asociere care trebuie reprezentate şi prin acţiunea politică a noastră, la nivelul Bucureştiului, să arătăm că Partidul Naţional Liberal este cel mai serios partid care are cele mai bune soluţii şi care are capacitatea de a reprezenta efectiv în acţiunea politică interesele bucureştenilor.

(În Capitală vă bateţi şi cu USR-PLUS, care au anunţat deja că vor avea un candidat independent. Credeţi că veţi reuşi să rupeţi din scorul lor pe capitală?)

Nu ne batem cu USR-PLUS. Adversarul nostru politic este PSD şi administraţia coruptă, incompetentă, care îşi bate joc de bucureşteni, care îşi bate joc de resursele publice şi care îşi bate joc de această capitală superbă, care ar putea să fie una dintre cele mai frumoase capitale ale Europei.

(Spuneţi-ne ce se întâmplă cu foştii lideri de sector, vor mai rămâne în vreun fel în organizaţii?)

Da, cu siguranţă! Orice membru al Partidului Naţional Liberal, care are o istorie în spate, are o activitate şi, care, mai ales, acceptă să acţioneze după principiile, valorile şi obiectivele asumate de noua echipă, are loc în Partidul Naţional Liberal, poate să facă carieră în Partidul Naţional Liberal şi, în mod evident, poate să contribuie la succesul Partidului Naţional Liberal, în Bucureşti.

(În ce stadiu sunteţi cu această precampanie pentru alegerile prezidenţiale. Când va avea loc acel Consiliu Naţional?)

Vom anunţa!

(În ce relaţii sunteţi cu colegii din opoziţie, cu cei din USR, pentru că parcă se intensifică tensiunile dintre PNL şi USR, odată cu apropierea campaniei şi alegerilor prezidenţiale. Dan Barna, spunea, chiar sâmbătă, că USR nu va deveni un PSD sau un PNL, ci va rămâne un partid viu.)

Partidul Naţional Liberal a câştigat alegerile pentru Parlamentul European. Partidul Naţional Liberal are un parteneriat cu preşedintele Iohannis, care este în avantajul României.

Partidul Naţional Liberal susţine, la alegerile prezidenţiale, candidatura preşedintelui Klaus Iohannis şi de asemenea, Partidul Naţional Liberal consideră că adevăratul adversar este PSD şi coaliţia majoritară, un PSD în care chiar dacă Dragnea nu mai este la butoane este un PSD profund retrograd, antieuropean, antidemocratic, un PSD în care sunt mii de Liviu Dragnea care nu sunt la fel de cunoscuţi, sunt mii de Liviu Dragnea cu care au înţesat instituţiile publice, cu scopul de a le confisca şi de a le deturna de la obiectivul lor fundamental de a servi interesul cetăţeanului, transformând instituţiile publice în arme politice de partid.

Ca atare, dacă alţii vor continua cu această linie de a ne ataca, vă spun că nu le vom răspunde pentru că obiectivul nostru fundamental este să readucem România pe drumul cel bun iar lucrul acesta, suntem convinşi că îl putem face alături de preşedintele Iohannis şi alături de toţi românii de bună-credinţă.
 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel