Ludovic Orban, avertizat de CNCD după declarația "scroafele suite în copaci"

Alexandru Ichim / 11 iul 2019 / 10:14 Salveaza PDF Comentarii
Ludovic Orban
Descriere foto: Ludovic Orban

Președintele PNL, Ludovic Orban, a primit două avertismente de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru o declarație referitoare la "scroafele suite în copac" și cealaltă în care a spus că "Guvernul PSD este ca țiganul care omoară calul care trage ca sa-i ia potcoavele".

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, a precizat, joi, pentru Mediafax, că președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a fost sancționat cu avertisment pentru două declarații considerate discriminatorii.

În mai 2018, aflat la Tulcea, Ludovic Orban a catalogat unii funcţionari din administraţie ca fiind luaţi de la coada vacii sau scroafe în copaci.

Declarația făcută de liderul PNL

 

"În condiţiile în care noi avem o criză pe piaţa forţei de muncă, în condiţiile în care foarte mulţi dezvoltatori nu-şi dezvoltă afacerile sau foarte mulţi investitori care vor să vină să investească în România, nu iau decizia de a investi în România tocmai pentru că nu găsesc mână de lucru calificată. Şi noi ne permitem să ţinem toate beizadelele plantate de PSD de ALDE şi de celelalte partide, toţi incompetenţii, toţi oamenii luaţi de la coada vacii, toate scroafele suite în copac care populează în momentul de faţă administraţia şi care şi-au bătut joc de adevăraţii funcţionari, care au încercat cu adevărat să facă o carieră în administraţie, bazată pe profesionalism, pe competenţă şi pe criterii obiective", a spus liderul PNL.

Liderul liberal a mai fost sancționat pentru declarația potrivit căreia : "Guvernul PSD este ca țiganul care omoară calul care trage ca sa-i ia potcoavele".


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24