Ludovic Orban, atac la Tăriceanu: Va scoate România din UE

Bogdan Cotigă / 15 iun 2018 / 16:38 Salveaza PDF Comentarii
Ludovic Orban
Descriere foto: Ludovic Orban

Liderul PNL, Ludovic Orban, solicită demisia lui Călin Popescu-Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului, considerând că a adus grave prejudicii României prin poziţiile împotriva instituţiilor europene.

 Acesta a afirmat că declarațiile lui Tăriceanu referitor la insituțiile europene sunt inacceptabile. "Consider revoltător modul în care, astăzi, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi-a permis să enunţe o serie de poziţii împotriva instituţiilor europene şi să aducă, astfel, grave prejudicii României. Călin Popescu-Tăriceanu a uzurpat funcţia de preşedinte al Senatului întrucât pentru poziţiile exprimate în cadrul reuniunii Asociaţiei Senatelor din Europa nu a avut mandat din partea senatorilor, dar a vorbit în numele lor.

A devenit tot mai clar faptul că domnul Tăriceanu este susţinătorul făţiş al unui proiect anti-european şi trompeta intereselor contrare apartenenţei României la Uniunea Europeană.  Prin poziţiile domniei sale, iresponsabile, încalcă jurământul depus în calitate de demnitar al statului român, iar această conduită echivalează cu o formă de trădare a intereselor României. În numele PNL, solicit demisia lui Călin Popescu-Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului, pentru că nu poate să rămână în această poziţie o persoană care utilizează funcţia deţinută împotriva intereselor fundamentale ale României şi a voinţei existente la nivelul acestei instituţii fundamentale", afirmă Orban.

Liderii coaliției vor scoate România din UE

El reaminteşte că Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu au exprimat, în mod abuziv, în numele Parlamentului un punct de vedere referitor la Departamentul de Stat al SUA contrar Parteneriatului strategic în care România este parte. "Alăturate declaraţiilor recente ale lui Liviu Dragnea referitoare la UE şi NATO, afirmaţiile lui Călin Popescu-Tăriceanu devoalează un plan al liderilor PSD-ALDE de izolare a României în cadrul Uniunii Europene. Nu exclud chiar ca aceşti doi indivizi să ajungă să cocheteze, în mod oficial, cu scoaterea României din UE, în cazul în care oficialii europeni nu le îndeplinesc hachiţele", adaugă liderul PNL. Orban îi acuză pe Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea că au sabotat parcursul României în privinţa Justiţiei, determinând astfel înrăutăţirea rapoartelor MCV.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26