Orban, explicație pentru desființarea SIIJ: Este în programul de guvernare

Florin Răvdan / 27 dec 2019 / 20:34 Salveaza PDF Comentarii
Foto: Ludovic Orban / Sursa: Facebook - Partidul Național Liberal
Foto: Ludovic Orban / Sursa: Facebook - Partidul Național Liberal

Ludovic Orban a deviat în politic discursul tehnic al ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, pe tema desfiinţării SIIJ. 

Cătălin Predoiu a oferit Guvernului o prezentare tehnică, referindu-se la disfuncționalitățile Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Predoiu a opiniat că, dată riscul de suprapunere a raportului MCV cu evaluarea făcută de Comisie în toate țările membre privind statul de drept, este recomandată desființarea Secției, nu reformarea ei, principalul argument fiind legat de factorul timp.

Ludovic Orban a mutat discuția în plan politic, subliniind că  desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ) este un obiectiv din programul de guvernare al PNL. 

"Analizăm propunerea. De principiu mi se pare o propunere corectă și de altfel e și în programul de guvernare, iar angajamentul nostru e transpunere a recomandărilor, pentru că obiectivul nostru este să punem capăt acestui Mecanism de Cooperare și Verificare", a afirmat Ludovic Orban, la începutul ședinței de vineri seara a Guvernului.

VEZI ŞI De ce vrea Predoiu desfiinţarea SIIJ. Explicaţii la şedinţa de Guvern

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26