Ludovic Orban anunță PROTESTE de STRADĂ

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri, la Oradea, că partidul pe care îl reprezintă va demara o ''amplă'' serie de acţiuni împotriva măsurilor fiscale preconizate de guvernanţi, ce ar putea include şi proteste în stradă. 

Coalizarea mediului de afaceri, a tuturor partenerilor sociali care înţeleg gravitatea acestor măsuri. Declanşăm un şir de consultări şi în mod evident că în cadrul acestor discuţii vom stabili şi un plan de acţiune care poate să includă inclusiv proteste în stradă, atacuri la Curtea Constituţională, sesizarea Avocatului Poporului, a declarat, într-o conferinţă de presă, Ludovic Orban. 

El a subliniat că guvernanţii nu pot să adopte aceste măsuri decât prin ordonanţă de urgenţă, având în vedere că legea bugetului de stat, despre care a menţionat că este deja în întârziere, nu poate fi construită pe o legislaţie ce urmează să fie adoptată. 

Legea bugetului de stat se constituie în baza legislaţiei în vigoare, în domeniul fiscal. Oricum au întârziat cu proiectul de lege a bugetului de stat, care trebuia prezentat în luna octombrie. Şi părerea mea e că vor da prin ordonanţă. Şi aici o să încercăm să atacăm prin toate canalele şi modalităţile posibile. Nu e de joacă. Aceste măsuri sunt foarte grave. Ele de fapt compromit perspectivele de dezvoltare a României pe termen mediu şi lung şi vor duce România în criză, a subliniat Orban. 

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a adăugat că va propune, duminică şi luni, la cele două adunări ale Asociaţiei Muncipiilor din România (AMR), să se adopte o poziţie publică a asociaţiei privind respectivele măsuri fiscale. 

Sunt convins că se vor adopta (poziţiile publice, n.r.) pentru că e clar că simulările efectuate arată că bugetele autorităţilor locale, în principal, cele care se bazează pe veniturile din impozitul pe venitul global, adică marile municipii din România, vor fi grav afectate, cu ponderi cuprinse în cea mai bună situaţie între 10% şi cea mai proastă, 40%, a precizat Bolojan, preşedinte executiv al AMR, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel