Ludovic Orban a decis. Când depune moţiunea de cenzură. Surse

Rareș Bogdan - Ludovic Orban. FOTO: Agerpres
Rareș Bogdan - Ludovic Orban. FOTO: Agerpres

Ludovic Orban le-a transmis liberalilor, luni, în BEX al PNL, că are promisiunea a 22 de voturi de la ALDE la moțiunea de cenzură, au declarat surse din partid. 

Potrivit unor surse citate de Mediafax, liderul PNL le-a mai spus că moțiunea va fi depusă pe 30 septembrie. Orban le-a explicat liberalilor că are promisiunea a 22 de voturi din partea ALDE la moțiunea de cenzură, însă personal estimează că vor fi 18-19 voturi pentru din partea aleșilor ALDE, au explicat sursele citate.

Acesta le-a explicat colegilor, în reuniunea BEX al PNL de luni, că vor mai fi discuții cu minoritățile și cu mai mulți parlamentari de la PSD. Ludovic Orban a adăugat că moțiunea de cenzură va fi depusă pe 30 septembrie, iar dacă ALDE votează pentru demers, atunci moțiunea va trece.

Negocieri cu partidele din opoziţie

Liberalii au purtat săptămânile acestea negocieri cu partidele politice în vederea susținerii moțiunii de cenzură. PNL vrea să aibă cel puțin 233 de semnături strânse la moțiunea de cenzură pentru a asigura că aceasta va fi adoptată. Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Biroul Politic Executiv al ALDE se reunește, luni, pentru a lua o decizie cu privire la strategia la moțiunea de cenzură. Liderul formațiunii a precizat că, în opinia sa, ALDE ar trebui să semneze moțiunea.

De asemenea, vcepreședintele ALDE Varujan Vosganian a declarat, joi, că, în urma discuțiilor cu colegii săi din Camera Deputaților, toți deputații „loiali” ALDE semnează moțiunea de cenzură care ar urma să fie depusă de PNL împotriva Guvernului. Vosganian a mai anunțat că a semnat moțiunea. Aleșii PSD vor fi prezenți în sală, însă nu vor vota moțiunea de cenzură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel