Ludovic Orban, mesaj pentru protestatarii din toată țara: Nu există altă soluție

Foto: captură Facebook
Foto: captură Facebook

Ludovic Orban nu contestă protestele făcute de români, dar condamnă formele de agresiune. 

Ludovic Orban a reacționat cu privire la protestele din toată țara împotriva noilor măsuri de restricție. Fostul premier este de părere că deciziile luate de autorități sunt singurele pentru a reduce rata de infectare și pentru a salva viețile românilor.

”Toate măsurile care sunt luate de autorități sunt măsuri care nu urmăresc decât scopul de a păzi viața și sănătatea cetățenilor români. Nimeni nu instituite măsuri de protecție sanitară de dragul instituirii acestor măsuri. Ele sunt necesare mai ales când suntem confruntați cu vârful de creștere a îmbolnăvirilor, atunci când vedem că există aproape de limită capacitatea de tratare în secțiile de ATI. Să nu ne imaginăm că din senin se organizează manifestații în atâtea orașe. Nu este treaba mea să aflu, dar cu siguranță se va vedea în timp și de asemenea există instituții ale statului care pot să identifice organizatorii. Eu nu contest dreptul oamenilor de a se exprima public, de a protesta, dar aceste acțiuni trebuie să se desfășoare în cadru legal și nu trebuie să se ajungă la manifestări extreme, la violență, la lozinci și slogane care nu au nicio legătură cu ordinea Constituțională și cu interesul general al societății, cu atât mai puțin la distrugere de bunuri publice, agresiune, etc. Toate aceste forme de agresiune le condamn cu tărie. Evident, susțin că este dreptul cetățenilor români să își exprime punctul de vedere. Pe de altă parte, se știe foarte clar că este folosită ca și pretext pandemia. Se exploatează o stare de spirit care este determinată de pandemie, dar pe de altă parte le spun cetățenilor români că nu există altă soluție de a apăra viețile românilor. Aceste soluții sunt folosite peste tot în lume. România nu a făcut niciun exces în luarea acestor măsuri, dimpotrivă”, a declarat Ludovic Orban.

Noi proteste sunt anunțate și în această seară în marile orașe din România. Oamenii cer în special relaxarea restricțiilor. 

VEZI MAI MULT:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel