Ludovic Orban - Antonio Tajani, întâlnire la Bucureşti

Într-o întâlnire avută cu Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani a reafirmat sprijinul său pentru aderarea României la spațiul Schengen și necesitatea respectării rezoluției Parlamentului European privind statul de drept din România și a recomandărilor din raportul MCV.

 

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban a avut ieri seară o întâlnire bilaterală cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani cu ocazia vizitei sale oficiale în România.În cadrul întrevederii, Președintele Parlamentului European și vicepreședinte al Partidului Popular European, Antonio Tajani a declarat că susține demersurile României pentru aderarea la spațiul Schengen și că face un apel statelor membre care blochează accesul României la spaţiul Schengen să renunţe la această împotrivire.

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban a mulțumit domnului Antonio Tajani pentru faptul că este un susținător constant al integrării României în spațiul Schengen și că românii trebuie să se bucure cât mai curând de libera circulație în interiorul Uniunii Europene.

Discuţii privind aspectele care au dus la adoptarea rezoluției din Parlamentul European

În continuarea discuțiilor, au fost dezbătute aspectele care au dus la adoptarea rezoluției din Parlamentul European privind statul de drept din România. În acest sens, Ludovic Orban a precizat că atât conținutul rezoluției din Parlamentul European cât și recomandările raportului MCV exprimă luările de poziție ale Partidului Național Liberal în ceea ce privește încălcările grave ale actualei majorități parlamentare cu privire la independența sistemului judiciar și a standardelor europene din domeniul legislației penale.

Președintele Partidului Național Liberal a atras atenția oficialului european că reacțiile Guvernului României și a majorității parlamentare PSD – ALDE sunt ostile recomandărilor europene și trădează o atitudine vădit anti-europeană, contrară intereselor României.

"Rezoluția Parlamentului European este în apărarea românilor"

În schimb, Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani a reafirmat că rezoluția Parlamentului European este în apărarea românilor și a statului de drept din România și este necesar ca Guvernul României și majoritatea parlamentară să respecte și să implementeze recomandările conținute în cadrul rezoluției Parlamentului European și în raportul MCV al Comisiei Europene.

În ceea ce privește preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene de către România de la 1 ianuarie 2019, președintele Parlamentului European a insistat pe necesitatea ca Guvernul României să fie foarte bine pregătit pentru asumarea acestui rol.

În acest context, domnul Antonio Tajani și-a manifestat disponibilitatea pentru o strânsă colaborare cu Partidul Național Liberal în cadrul Partidului Popular European în vederea sprijinirii României pe durata exercitării președinției Consiliului Uniunii Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel