Lucrări Prelungirea Ghencea. Firea, noi informații

Lucrările de amenajare a şoselei Prelungirea Ghencea sunt aproape de final, fiind efectuate reparaţii la carosabil pe o suprafaţă de peste 12.000 de metri pătraţi, între intersecţia cu strada Braşov şi limita administrativă cu judeţul Ilfov, informează un comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti, scrie Agerpres.

De asemenea, au fost executate lucrări de reparaţii şi amenajare a trotuarelor pe o lungime de aproximativ 2,4 kilometri, de la intersecţia Prelungirea Ghencea cu strada Oltului până la intersecţia cu strada Magnoliei, şi au fost executate şi trei alveole pentru staţiile RATB, suplimentar faţă de cele cinci construite anul trecut, indică sursa citată. 

Potrivit PMB, "au mai rămas de executat lucrări de amenajare a trotuarelor pe o lungime de aproximativ 500 de metri în zona serelor, cu termen de finalizare până la data de 15.06.2017, în funcţie de condiţiile meteo. Trotuarele au fost realizate cât mai departe de carosabil, pentru a permite scurgerea apei pluviale, aceasta măsură fiind luată până la executarea canalizării pluviale, o lucrare amplă de investiţii, ce se va realiza odată cu supralărgirea Prelungirii Ghencea". 

"Lăţimea trotuarelor construite este în cea mai mare parte de 1,5 metri, cu excepţia zonelor unde aceasta a fost redusă, pentru a nu afecta proprietăţile private, conform planurilor cadastrale", informează sursa citată. 

Pentru siguranţa pietonilor, în zonă vor fi montate indicatoare rutiere cu semnificaţia "Oprirea Interzisă", întrucât s-a constatat că sunt foarte multe autoturisme parcate în porţiunea cuprinsă între trotuare şi carosabil, informează PMB. 

Administraţia Străzilor va supune spre aprobarea Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul PMB înfiinţarea de noi treceri de pietoni, urmând ca acestea să fie amenajate în zilele imediat următoare obţinerii avizului. 

Primăria Capitalei a alocat, din bugetul pe 2017, suma de cinci milioane de lei pentru obiectivul de investiţii "Penetraţie Prelungirea Ghencea - Domneşti". Suma va fi folosită pentru întocmirea unui nou studiu de fezabilitate şi a unui Plan Urbanistic Zonal, care să corespundă situaţiei actuale din teren, având în vedere că zona s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Acest proiect va fi inclus în Planul de Mobilitate Urbana Durabilă Bucureşti-Ilfov 2016-2030. 

În paralel cu proiectul municipalităţii, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va realiza un pasaj suprateran peste centura Capitalei şi calea ferată care include un giratoriu suspendat. Acesta ar trebui să fluidizeze circulaţia rutieră în zona intersecţiei dintre ieşirea din Bucureşti spre Domneşti, dinspre Prelungirea Ghencea, şi centură, unde, în prezent, se creează frecvent ambuteiaje, se mai arată în comunicat. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel