Lucian Șova, schimbare de la Transporturi: Demisia poate fi o soluție

Lucian Șova
Lucian Șova

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova susține că până în acest moment nu i-a reproşat nimeni activitatea de la minister, iar demisia poate fi o soluţie doar dacă i-o va cere CEX al PSD sau preşedintele partidului, Liviu Dragnea, fapt pentru care el îşi continuă munca, întrucât "problemele curente de la minister nu pot aştepta".

Întrebat de jurnaliștii Agerpres dacă s-a referit la Olguţa Vasilescu atunci când a afirmat că "nu a făcut nicio înţelegere cu nimeni aşa cum au făcut unii cu Ion Rădoi chiar înainte să ajungă miniştri", Lucian Şova a răspuns: "Eu nu-mi atac colegii de partid. În plus am o relaţie extrem de bună cu doamna Olguţa Vasilescu. Sunt convins că Ion Rădoi ar fi avut o viaţă grea şi cu doamna Vasilescu".

"M-am referit strict la presiunea pe care sindicatele o pun asupra companiilor şi, implicit, a ministerului, aruncând în spaţiul public tot felul de tertipuri care să discrediteze nu doar imaginea mea, ci şi pe a celorlalţi colegi ai mei, ceea ce nu e cazul. Adică nu suntem în situaţia în care un lider de sindicat să se laude că poate face guverne şi poate stabili miniştri la Transporturi. Am spus foarte clar, de fiecare dată, că nu accept ca un lider de sindicat să lupte pentru propriile avantaje şi nu pentru oamenii pe care îi reprezintă", a adăugat el.

Despre o posibilă demisie

În ceea ce priveşte demisia, ministrul Transporturilor a menţionat că şi-o va da doar dacă i-o va cere preşedintele PSD, Liviu Dragnea, sau CEX-ul partidului.

"Eu sunt prins fix la mijloc în această situaţie. Demisia poate fi o soluţie doar dacă mi-o va cere CEX al partidului sau dacă mi-o cere preşedintele partidului. În momentul de faţă vă spun că nu mi-a reproşat nimeni activitatea de la minister", a subliniat acesta.

Şeful de la Transporturi a adăugat că în prezent îşi continuă munca la minister, întrucât problemele curente nu pot aştepta.

"Muncesc. Indiferent de agitaţia de pe scena politică, problemele curente de la minister nu pot aştepta. Am peste 50 de companii în subordine care nu îşi opresc activitatea în aşteptarea unor verdicte politice", a precizat Şova, întrebat ce va face în continuare.

Decizia lui Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că a aprobat remanierea guvernamentală, el prezentând lista miniştrilor pentru care a semnat decretul de numire în funcţie, din care lipsesc propunerile pentru Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Transporturilor, în speţă Ilan Laufer şi Lia Olguţa Vasilescu, despre care şeful statului a spus că sunt nepotrivite şi vor fi refuzate.

Iohannis nu a anunţat revocarea din funcţie a lui Paul Stănescu - vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi a lui Lucian Şova - ministru al Transporturilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel