Lucian Isar: Traian Băsescu, păcălit să taie pensiile și salariile

Economistul Lucian Isar susține că fostul președinte Traian Băsescu a fost păcălit să taie pensiile și salariile, așa cum l-ar fi sfătuit un consilier BNR.

Potrivit lui Isar, ar fi vorba despre Lucian Croitoru, "consilier detașat de BNR, care a impus politica economică din momentul respectiv. Nu a fost nici FMI, ci acești domni", a spus economistul Lucian Isar, vineri, la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

De altfel, Lucian Isar susține într-o postare pe blogul personal, că "Este evident că fostul președinte Băsescu a fost păcălit să taie salariile și pensiile. Cu expertiza mai mult în comerț decât în economie, fostul președinte a apelat la specialiști.

Specialiștii respectivi au recomandat tăierea salariilor și a pensiilor.

Era evident încă din momentul propunerii că masura era greșită și niciun economist care nu era în sfera de constrângere a BNR nu a validat măsura.

Dovada simplă că specialiștii care l-au influențat pe președintele Băsescu la această decizie economică au greșit major reiese și din faptul că au existat imediat bani pentru reîntregirea parțială a salariilor după doar câteva luni (blocarea tăierii pensiilor de către Curtea Constituțională nu face decât să confirme dimensiunea erorii de calcul a corifeilor)", spune Isar.

Economistul adăugă că în 2010, BNR a avut un specialist detașat pe lângă guvernarea Băsescu, "consilieru' Croitoru de la BNR.

Cum angajatorul BNR a reușit un exercițiu de lobby prin care salariile lor au fost exceptate de la tăieri, nu a existat niciun motiv "economic" să nu se susțină validitatea economică a tăierii salariilor și a pensiilor pe lângă fostul președinte Băsescu.

Și uite așa, fără o consiliere economică serioasă, Băsescu a fost păcălit să taie salariile și pensiile", conchide Lucian Isar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel