Lucian Isar, soțul Alinei Gorghiu, pe aceeași poziție cu Liviu Dragnea

Economistul Lucian Isar, soțul Alinei Gorghiu, este surprinzător de aceeași opinie cu președintele PSD Liviu Dragnea, principalul adversar al PNL și al președintelui Klaus Iohannis, în problema dispariției celor 10 miliarde de lei de la bugetul statului.


Isar a devenit unul dintre cei mai mari critici ai fostului premier Dacian Cioloș, după ce PNL a pierdut jenat alegerile parlamentare.

De data aceasta, Lucian Isar se situează pe poziții diferite și față de președintele Klaus Iohannis în ceea ce privește înființarea comisiei de anchetă parlamentară privind dispariția celor 10 miliarde de lei de la bugetul statului, reclamată de Liviu Dragnea.

"Isărescu nu a remarcat nici rateul de 10 miliarde și nici noile cheltuieli? Ce spune legea.

În 2016 au fost 2 rectificări bugetare cu cântec. Ultima presupunea o creștere a prognozei, după virgulă, deși realitatea era dezarmantă.

Pentru amuzament poate fi consultat site-ul Consiliului Fiscal pentru a vedea la ce dă naștere conflictul flagrant de interese.

[citeste si]

Instrumentul lui Isărescu de a pune presiune pe guvern, Consiliul Fiscal, a funcționat în sensul de a da verde la ecranare.

Exact ca în cazul lui Isărescu cu BNR, în spatele instituției dansează interesele personale.

Din informațiile publice, aparent sub pretextul rectificării pozitive o serie de cheltuieli noi au fost antamate.

Acestea se pot afla dacă ancheta nu se fâsâie.

Cei care au aflat de schemă probabil că au negociat diferite favoruri. Că doar nu tăceau degeaba când puteau avea ceva de comentat, prin lege.

În cazul lui Isărescu, care dă sfaturi și când nu este chemat să o facă, există Legea nr. 312 din 28.iun.2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României care la ARTICOLUL 3
(Colaborarea cu alte autorităţi), punctul 3 spune: Banca Naţională a României colaborează cu Ministerul Finanţelor Publice în vederea stabilirii indicatorilor macroeconomici în baza cărora se va elabora proiectul anual de buget.
Link http://www.bnr.ro/apage-Mobile.aspx?pid=404&actId=1

Ce a primit Isărescu la schimb? Doar sustinere guvernamentală pe conversie? Simpatie pentru amenințarea cu procesul internațional de către Raiffeisen bank? Susținere pentru Darea în plată? Amânare pe tema art. 25?

Să sperăm că afăm în urma anchetei care a fost jocul lui Isărescu în cazul celor 2 rectificări bugetare pozitive din 2016.", scrie Lucian Isar pe blogul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel