Lucian Isar distruge mitul crizei economice din România

Economistul Lucian Isar a demonstrat, la emisiunea "Subiectiv", emisiune realizată de Oana Zamfir și Răzvan Dumitrescu la Antena 3, cum România este băgată, din când în cand, în crize artificiale.

"Vedem campanii electorale într-un proiect de țară inițiat în anii 90, 92, care presupune din când în când câte o criză autogenerată. Pe lângă faptul că oamenii sunt ținuți în sărăcie pentru a fi mai ușor de manipulat, pe lângă faptul că există ceea ce se numește captura statului, se mai și generează, din când în când, artificial, câte o criză în România", a spus Lucian Isar, la Antena 3.

Lucian Isar a dat exemplu criza resimțită de români în 2009 și 2010, care a fost declanșată prin mai multe măsuri luate în 2008.

"România e o țară bogată, e foarte greu să o trimiți în recesiune pentru că e foarte bogată și are un ritm natural de creștere economică de 5%. Ca să o aduci sub zero, trebuie să faci câteva anunțuri pregătitoare", a mai spus Lucian Isar.

Între aceste anunțuri se numără și creșterile salariale cu 50% (care nu au mai avut loc), creșterea dobanzilor în criză de către guvernatorul Isărescu, "cel care și-a dat spor de performanță și care a din noiembrie 2008 a blocat creditarea". "Așa s-a dus România în nas", a mai spus Lucian Isar.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel