"Luaţi-le banii şi nu-i votaţi, declară Victor Ponta, cu referire la mita electorală

ponta
ponta

Luni, în şedinţa USL, preşedintele PSD, Victor Ponta, va propune un proiect legislativ  care va modifica legea alegerilor parlamentare şi locale prin care să fie interzise cadourile electorale, în afară de pliante, pixuri sau materiale promoţionale.

Declaraţiile lui Ponta au survenit în cadrul unei vizite pentru susţinerea candidatului USL la primăria comunei Scorţeni, Iulian Barbu, liderul social-democrat subliniind faptul că studiază riguros noile metode de fraudare a campaniilor de către PDL.

Ponta a îndemnat inclusiv ca alegătorii să ia banii oferiţi ca mită electorală de către contracandidaţii USL. "Luaţi-le banii şi nu-i votaţi (...) Sper ca la fel ca şi la Scorţeni, şi în toate alegerile pe care le avem, oamenii să-şi ia banii înapoi, pentru că banii de la PDL sunt banii lor, şi să nu-i voteze", a susţinut Ponta.

"Modificarea noastră legislativă pe care sperăm să o susţină şi UDMR, reprezentanţii minorităţilor, toţi cei care mai au un pic de bun simţ şi sunt interesaţi să mai avem o politică democratică în România, trebuie să prevadă trei lucruri: nu mai poţi să dai în campanie alegătorilor decât o listă clară care să cuprindă pliant, eventual pix (...). Doi, sancţiunea nu trebuie să fie doar o sancţiune penală, infracţiunea de cumpărare de voturi, ci trebuie să fie o sancţiune imediată pentru candidatul care dă acele bunuri, să-i fie retrase drepturile electorale, să nu mai poată candida pentru funcţia respectivă. Trei, sancţiune penală cu procedură de urgenţă şi cu sancţiunea imediată pentru funcţionarii publici şi şefii de deconcentrate, începând cu prefectul, care participă la campaniile electorale", a explicat Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel