Lovitură: PSD ar putea pierde 40 de parlamentari: "Nu are viitor cu Liviu Dragnea"- Exclusiv

PSD și-ar putea pierde zeci de parlamentari care ar urma să ajungă la partidul alternativă, PSRo. Senatorul Mircea Geoană susține că PSD este partidul trecutului și PSRo, al viitorului. 

"PSD-ul nu mai are viitor cu Liviu Dragnea, pentru că există o anumită simbolistică pe care Liviu Dragnea o reprezintă, este vorba exact de ceea ce în clipa de față România fuge, de un mod de organizare a politicului în jurul banului public și a puterii exorbitante a unor lideri locali în detrimentul unui joc democratic mai larg. Deci, răspunsul scurt este: cu Liviu Dragnea în frunte, PSD aparține trecutului și obligația noastră este să construim un viitor pentru stânga românească. PSRo poate să fie o alternativă la PSD", a spus președintele PSRo la DCNews Live. 

[citeste si]

Mircea Geoană a anunțat că va lansa săptămâna viitoare un program ambițios. "PSRo este o încercare care va avea succes" și "dacă PSD rămâne ancorat în continuare în trecut va aparține trecutului", spune Mircea Geoană. 

Întrebat despre grupul de dizidenți din PSD, de aproximativ 40-50 de parlamentari, dacă l-a contactat să treacă la PSRo, Mircea Geoană a spus că "avem discuții cu foarte mulți colegi din țară cu colegi din Parlament. Le spun: cine vrea să se scufundă și să rămână în trecut să rămână cu Liviu Dragnea, cine dorește să-și construiască un viitor, PSRo este o alternativă viabilă". 

"Estimarea mea este că PSD-ul lui Dragnea va rămâne spre zece ani în opoziție. Este o perioadă lungă și complicată și cred că foarte multă lume gândește formule alternative", a precizat Mircea Geoană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel