EXCLUSIV  Lovitură pentru soțul lui Sevil Shhaideh: RETRAGERE CETĂȚENIE și EXPULZARE

DCNews Team / 04 ian 2017 / 14:18 Salveaza PDF Comentarii

Se pare că se pregătește retragerea cetățeniei și expulzarea lui Akram Shhaideh, soțul lui Sevil Shhaideh, susțin surse DC News.

Procedura ar fi următoarea: Akram Shhaideh va fi prezentat la o instanță care decide să îi retragă cetățenia, după care alte instituții ale statului decid expulzarea, nemaifiind nevoie de o decizie a instanței.

Amintim că Andrei Tinu, fost vicepreședinte și de președinte interimar al Autorității Naționale pentru Cetățenie, a explicat, pentru DC News, procedura privind obținerea cetățeniei în acest caz.

Andrei Tinu ne-a spus că, la momentul acordării cetățeniei române, soțul doamnei Sevil Shhaideh a îndeplinit toate condițiile impuse de Legea cetățeniei române, Comisia pentru cetățenie cerând și primind avizele de la toate serviciile secrete (SRI, SIE etc).

"Dacă ar fi avut vreo problemă, sunt absolut sigur că domnul Shhaideh nu ar fi devenit cetățean român. Toate serviciile şi-au dat OK-ul. Eram în funcție atunci", a spus Andrei Tinu.

VEZI ȘI: EXCLUSIV RETRAGERE CETĂȚENIE și EXPULZARE - soț Sevil Shhaideh. Andrei TinuL Cum poate fi dispusă măsura

 

[citeste si]

Sevil Shhaideh, respinsă de Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a refuzat propunerea PSD - ALDE ca Sevil Shhaideh să fie premier fără a da nicio explicație pe marginea acestui subiect.

"Când am avut consultări cu partidele politice, PSD și ALDE, care au ținut să vină împreună la consultări, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru funcția de prim-ministru. Am cântărit cu grijă argumentele pro și contra și am decis să nu accept această propunere", a spus Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. Președintele nu a spus nici până astăzi care sunt motivele respingerii primei propuneri pentru funcția de premier.

Sevil Shhaideh, aviz pozitiv

Sevil Shhaideh, propusă pentru funcțiile de vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, a primit, aviz pozitiv din partea comisiilor parlamentare reunite.

Ea a fost audiată de comisiile reunite pentru administrație publică și amenajarea teritoriului și comisia pentru dezvoltare regională, administrarea activelor statului și privatizare din Senat.

Timp de peste zece minute, membrii comisiilor au dezbătut, cu momente tensionate, procedura de audiere a ministrului propus, după care s-a supus la vot. Sevil Shhaideh a primit, în finalul ședinței, 28 de voturi "pentru" și 11 "împotrivă".loading...
VOTEAZA ARTICOLUL
   Pozitive: +19    Negative: 0

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.
Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.13