Lovitură pentru Raiffeisen Bank, din Ucraina. Răsturnare de situație care irită oficialii austrieci- scrisoarea văzută de Reuters

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Ucraina s-a răzgândit.

Ucraina a refuzat să elimine Raiffeisen Bank International de pe lista neagră a „sponsorilor războiului”.

Într-o scrisoare trimisă către Raiffeisen Bank la începutul acestei luni, care a fost văzută de Reuters, oficialii ucraineni au pus la îndoială demersurile băncii de a părăsi Rusia, spunând că multe dintre planurile sale sunt vagi și incomplete.

Acest gest al Ucrainei pune presiune asupra uneia dintre cele mai mari bănci din Austria și se adaugă la tensiunile dintre Kiev și Austria, ai cărei lideri politici fac și lobby pentru ca Raiffeisen să fie scoasă de pe listă. Amintim că anterior au primit o suspendare temporară. 

Citește și: Presiunea Austriei asupra UE a dat rezultate: Raiffeisen Bank a fost scoasă de pe lista neagră a Ucrainei

Austria cere scoaterea Raiffeisen Bank de pe lista rușinii în schimbul votului din UE care sancționează Rusia

”A mai rămas o serie de puncte moarte”, au scris oficialii ucraineni în scrisoarea văzută de Reuters, spunând că acest lucru a împiedicat eliminarea băncii de pe listă. ”Lipsește cronologia vânzării... rămâne neclar când, dacă este cazul, ar putea intra în acțiune un scenariu de spin-off”, au mai spus oficialii ucraineni în scrisoare.

Un purtător de cuvânt al Raiffeisen a spus că banca nu poate oferi un termen pentru părăsirea Rusiei, deoarece aceasta depinde de aprobarea autorităților de reglementare.

Lista neagră nu are statut legal, dar este importantă din punct de vedere simbolic și a stânjenit Raiffeisen Bank, dar a și înfuriat politicienii și oficialii austrieci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel