EXCLUSIV  Lovitură pentru PSD prin Liviu Dragnea. Lucian Bolcaș: Acesta a fost SCOPUL

Liviu Dragnea a fost trimis, vineri, în judecată de DNA. 

Este acuzat de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și instigare la fals intelectual. În dosar este inculpată și fosta sa soție. Nouă persoane sunt acuzate în acest dosar și au fost trimise în judecată. 

Dosar periculos pentru Dragnea, condamnat anterior la doi ani cu suspendare

Potrivit avocatului Lucian Bolcaș, Liviu Dragnea, condamnat la doi ani cu suspendare la ÎCCJ în dosarul "Referendumul", s-ar afla în pericol dacă va fi condamnat în acest dosar. Dacă va fi condamnat, ar trebui să fie o pedeapsă de cel mult 1 an cu suspendare, pentru a se încadra "în limita pedepsei ce comportă suspendarea". 

"În primul rând, trebuie clarificat dacă ne aflăm în prezența infracțiunilor pentru care se pretinde că ar fi instigat. În al doilea rând, instigarea, în special pentru abuz în serviciu, este o infracțiune foarte delicată, este foarte complex de dovedit, așa că am probleme și îndoieli cu privire la conținutul acuzațiilor". Aceleași îndoieli le-a avut avocatul și în dosarul "referendumul", despre care acum spune că "este clar o condamnare cu caracter politic". 

Liderul, târât în instanță în toamnă, înainte de alegerile parlamentare

Lucian Bolcaș a explicat că pânâ la 1 septembrie este vacanță judecătorească. Anumite dosare sunt considerate urgente și merg în instanță pe timpul vacanței judecătorești. "Mă îndoiesc că se va întâmpla asta", a spus Lucian Bolcaș, cu privire la dosarul lui Liviu Dragnea. 

Avocatul a explicat că de la 1 septembrie, când dosarul va ajunge în instanță va fi demarată "procedura preliminară în fața judecătorului de drepturi și libertăți. Părțile își expun excepțiile și punctele de vedere cu privire la rechizitoriu. Este o procedură a excepțiilor. Judecătorul de drepturi și libertăți se pronunță dacă restituie dosarul pentru completarea cercetărilor sau menține, urmează un prim termen în care se iau interogatoriile inculpaților, în care se mai poate cere și un termen pentru lipsă de apărare, se cer probe. Deci, în noiembrie dosarul va fi în curs de judecată. Acesta a fost scopul". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel