Lovitură pentru Ponta în cazul titlului de doctor

Curtea de Apel Bucureşti a respins, vineri, ca neîntemeiată, cererea fostului premier Victor Ponta de suspendare a ordinului ministrului Educaţiei prin care i-a fost retras titlul de doctor în drept.

Decizia nu este definitivă. Separat de acest proces, Victor Ponta a depus la Curtea de Apel Bucureşti o cerere de anulare a ordinului ministrului Educaţiei. Pe 1 august, ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a semnat ordinul de retragere a titlului ştiinţific de doctor în drept lui Victor Ponta.

'Se retrage titlul ştiinţific de doctor în domeniul drept acordat domnului Ponta V. Victor Viorel de către Universitatea din Bucureşti, conferit prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetării şi tineretului nr. 5663 din 15.12.2003', se arăta în ordinului emis de Mircea Dumitru.

Ordinul ministrului Educaţiei a venit ca urmare a deciziei luate de CNATDCU în data de 27 iulie, prin care s-a confirmat că Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat. Ponta a atacat decizia ministrului Educaţiei în instanţă şi, în urma acestui proces, Baroul Bucureşti a suspendat discuţiile privind excluderea fostului premier din avocatură. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel