Lovitură pentru PNL. Emanoil Savin, primarul Bușteniului, trece la PSD

Emanoil Savin, primarul Bușteniului, a anunţat că el şi alţi peste 1.800 de membri ai PNL din oraș se înscriu în PSD, întrucât în teritoriu fuziunea dintre PDL şi PNL nu s-a realizat, dar şi pentru că este nemulţumit că PNL susţine pentru şefia CJ Prahova un om adus din alt judeţ.

"Începând de astăzi, toată organizaţia PDL Buşteni trece la Partidul Social Democrat. 1.849 de membri avem noi, organizaţia PDL. PNL are organizaţie separat, pentru că de aici a ieşit şi supărarea: Partidul Naţional Liberal a luat prin absorbţie PDL, iar organizaţiile funcţionează toate paralele. Deci la Buşteni avem două organizaţii, una PDL şi una PNL, ca şi la judeţ. Eu am participat la câteva şedinţe aici, şi după aia n-am vrut să mai vin, pentru că ei se întâlneau separat, noi separat. Ei cer liste de consilieri la PNL Buşteni, nouă ne cere PDL. Şi se pare că funcţionează ca două structuri separate şi nu m-am regăsit, eu tot timpul am avut alt principiu si nu m-am mai regăsit alături de ei", a spus Emanoil Savin.

Primarul din Buşteni a precizat că un alt motiv al plecării sale din PNL îl reprezintă faptul că liberalii susţin pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova un politician adus din alt judeţ, pe senatorul Iulian Dumitrescu, ales într-un colegiu din Călăraşi, care nu a făcut până acum politică în judeţul Prahova.

"Bineînţeles, am considerat şi nedrept că aduc un candidat la Consiliul Judeţean din alt judeţ, Călăraşiul, care are locuitori cât Ploieştiul, are 200.000 de locuitori şi să conducă judeţul Prahova, unul dintre cele mai mari judeţe din România. (...) Nu m-am regăsit în această echipă cu ei, cu PNL, pentru că ei, cu opt primari, au venit să conducă judeţul Prahova şi era normal, cu 40 de primari, PDL să... (...) Şi atunci eu nu am mai fost de acord", a afirmat Savin, informează news.ro.

Întrebat dacă şi alţi primari ai fostului PDL au aceleaşi nemulţumiri, edilul din Buşteni a răspuns: "Sunt foarte mulţi primari supăraţi. După lansarea asta (a candidaţilor PNL, care a avut loc vineri - n.r.) s-ar putea să crească numărul, pentru că nu i-a chemat pe scenă. Toţi primarii PDL sunt supăraţi că nu i-a urcat pe scenă, au urcat numai primarii PNL şi sunt foarte mulţi supăraţi. Sincer să vă spun, nu ştiu ce să vă spun la ora asta, am avut câteva discuţii şi aşteptăm întâi să preiau funcţia aici, după care...".

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a precizat că Savin va fi vicepreşedinte în Biroul Judeţean al PSD Prahova şi coordonator al campaniei electorale pentru alegerile locale şi parlamentare din acest an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel