LOVITURĂ pentru pensionari. Guvernul Orban, plan DUR cu veniturile

Florin Cîțu
Florin Cîțu

Era evident pentru toată lumea că odată cu izbucnirea pandemiei vor exista probleme economice. Totuși, Guvernul Orban 2 a fost învestit în plină pandemie, astfel liderul PNL era conștient de situație.

Acum se vehiculează intens mărirea pensiilor cu doar 10% față de 40% cât scrie în legea votată de Parlament și promulgată de președintele Klaus Iohannis. Atât premierul Orban cât și ministrul de finanțe Cîțu se feresc să spună direct o cifră, dar planul guvernului este să mărească pensiile de la 1 septembrie cu doar 10%.

Întrebat dacă există scenariul potrivit căruia creșterea pensiilor va fi făcută cu un procent de 10%, Florin Cîțu a spus că ia în calcul mai multe scenarii, inclusiv acesta. 

”Scenariul despre care am vorbit îl voi prezenta Guvernului cu toate riscurile aferente. Nu doar pentru pensii. Nu trebuie să scoatem din context Legea pensiilor, noi facem pentru toți românii, nu doar pentru un sector. Este un scenariu pe care îl iau în calcul și acesta, dar în contextul tuturor cheltuielilor, am luat în calcul impactul și riscurile aferente”, a declarat ministrul de Finanțe.

Ce înseamnă o creștere de 10% a pensiilor?

În primul rând, înseamnă încălcarea legii, dar dincolo de asta nu înseamnă mare lucru pentru pensionarii cu venituri de între 1.000 și 1.500 de lei. Trebuie spus că 66% din totalul pensionarilor din România, adică 3,27 de milioane, au pensii mai mici de 1.500 lei. 

O creștere de doar 10% a pensiilor nu acoperă nici măcar inflația din perioada septembrie 2019 – septembrie 2020. Guvernul uită că atunci când vorbește de coșul zilnic al unui pensionar nu este cel făcut de INS. Peste 90% din coșul de consum al pensionarilor are trei destinații: alimente, medicamente și plata utilităților, iar toate acestea s-au scumpit în ultima perioadă.

Creșterea pensiilor cu 10% este doar modul guvernului PNL de a spune că au făcut ceva, chiar dacă acest ceva este mai degrabă o jignire decât un ajutor pentru milioane de pensionari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel