Urmărește emisiunea live


LOVITURĂ pentru părinți în noul an școlar. N-AU cale de scăpare: SUNT OBLIGAȚI să facă așa ceva

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Mai sunt câteva zile până la începerea școlii, dar nu există încă prea multe certitudini referitoare la felul în care se vor desfășura orele. 

Guvernul a descris mai multe scenarii posibile, în funcție de situația pandemiei în fiecare localitate și a plasat răspunderea la nivelul autorităților școlare și al școlilor. Există incertitudini mari privind desfășurarea în siguranță a procesului de învățământ atât la clase, cât și online. Foarte multe școli nu îndeplinesc condițiile impuse de Guvern pentru a realiza distanțarea fizică dintre elevi. Riscul de îmbolnăvire cu Covid-19 este deci ridicat și el nu planează doar asupra elevilor, ci și asupra părinților și bunicilor lor.

La aceasta se adaugă creșterea costurilor părinților pentru asigurarea accesului copiilor la educație

De pildă, în scenariul mixt, doi părinți care se află peste zi la serviciu trebuie să plătească eventual un after school în zilele în care copilul merge la școală și o bonă pentru zilele în care orele se desfășoară online. Varianta bunicii care ar putea avea grijă de nepot ar trebui să fie exclusă din cauza riscurilor de îmbolnăvire la care aceasta ar fi supusă. Din toate aceste motive, mulți părinți așteaptă cu îngrijorare începerea școlii, căci le va aduce un risc crescut de îmbolnăvire cu Covid-19 și costuri lunare mai mari decât de obicei. 

În ciuda tuturor acestor aspecte, Guvernul a decis că toți elevii trebuie să fie prezenți la școală

Destul de mulți părinți s-au gândit că cea mai bună variantă ar fi ca școala să înceapă online, cel puțin în primele săptămâni. Școala online, deși nu este cea mai bună soluție, este preferabilă, pentru ei, în această perioadă dificilă de pandemie. Riscul de îmbolnăvire scade, iar costurile sunt mai mici.

Părinții nu au însă nicio putere de decizie în această privință decât dacă fac dovada că cei mici suferă de o boală care l-ar expune în fața Covid-19. Guvernul combină astfel dezangajarea oricărei răspunderi privind desfășurarea procesului de învățământ, inclusiv privind apariția unor focare de Covid-19, cu introducerea unor stipulări dure, cum este cea de a-i obliga pe părinți să-și trimită copiii la școală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel