Lovitură pentru Năstase. Andi Cristea: Decizia ridică întrebări legitime

Scutaru Cristina / 20 iun 2018 / 09:15 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Europarlamentarul român Andi Cristea, președintele Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova, a avut o reacție după cazul Andrei Năstase.

Instanţa nu a confirmat marţi seara legalitatea alegerilor locale anticipate din Chişinău pentru funcţia de primar general, desfăşurate în două tururi, pe 20 mai şi 3 iunie, iar în consecinţă mandatul lui Andrei Năstase, câştigătorul scrutinului, nu a fost validat.

Andrei Năstase a declarat că decizia de marţi este una "arbitrară" şi că o va contesta în termenul legal de 24 de ore la Curtea de Apel.

În acest context, Andi Cristea a avut o scurtă reacție.

”Am luat notă de decizia de etapă a justiției din Republica Moldova în ceea ce privește invalidarea alegerilor pentru Chișinău. Decizia ridică întrebări legitime la care ar fi bine să existe răspuns de tip european. Predictibilitate înseamnă bun simț la toate palierele puterii – executive, legislative și judecătorești”, a fost mesajul lui Andi Cristea.

Turul doi al alegerilor anticipate pentru funcţia de primar general al Chişinăului a avut loc la 3 iunie, proeuropeanul Andrei Năstase obţinând 52,57% din sufragii, devansându-l astfel pe reprezentantul socialist Ion Ceban, care a primit 47,43% din voturi.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24