Lovitură pentru Ion Iliescu! Sondaj bombă la 25 de ani de la mineriade

Majoritatea românilor care au auzit despre evenimentele din iunie 1990, cunoscute sub numele de ''Mineriadă'', consideră că nu ştiu adevărul şi că venirea minerilor la Bucureşti a reprezentat o mişcare organizată de autorităţile din acea perioadă, relevă un sondaj realizat de INSCOP Research, la comanda cotidianului ''Adevărul'', în perioada 23 octombrie -1 noiembrie 2015. 

Potrivit sondajului, 90% dintre români au auzit de evenimentele din 13-15 iunie 1990, 9,1% declară că nu au auzit despre ele, în timp ce procentul non-răspunsurilor este de 0,9%.

Totodată, 77% dintre respondenţii care au auzit de Mineriadă consideră că nu ştiu adevărul despre evenimentele din iunie 1990, 18,1% declară că ştiu adevărul, în timp ce procentul non-răspunsurilor este de 4,9%.

Sondajul mai relevă că 69,7% dintre românii care au auzit de Mineriadă sunt de părere că venirea minerilor în Bucureşti a reprezentat o mişcare organizată de autorităţile din acea perioadă, care au dorit să contracareze protestele din Piaţa Universităţii, în timp ce 13,4% dintre respondenţi consideră că acest eveniment a reprezentat o mişcare spontană a minerilor care au dorit să vină la Bucureşti. Procentul non-răspunsurilor este de 16,9%.

Barometrul INSCOP a fost realizat în perioada 23 octombrie - 1 noiembrie, pe un eşantion de 1.098 de persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani.

Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel