Lovitură pentru aleșii locali. Pensiile speciale, declarate neconstituționale de CCR

Pensiile speciale  pentru aleșii locali au fost declarat neconstituționale, miercuri de  către judecătorii Curții Constituționale.

În aceste condiții, legea se va întoarce la Parlament pentru a fi pusă în concordanță cu ce au decis judecătorii CCR. 

Judecătorii au constatat că legea este neclară pentru că nu se spune cu precizie ce fel de bani sunt aceștia pe care îi vor primi aleșii locali, sunt pensii, sunt indemnizații speciale, pentru că nu există un termen consacrat pentru aceste sume.

De asemenea, judecătorii au constatat că legea stabilește inegalități pentru că vor primi bani primarii, viceriparii, președinții CJ, dar consilierii locali nu urmează să primească, chiar dacă aceștia sunt aleși locali. 

[citeste si]

În forma adoptată, exista posibilitatea ca de această prevedere să beneficieze  cel puţin 16.300 de persoane. Efortul bugetar în 2016 s-ar fi  ridicat la 469 milioane lei. În urma impozitării acestor sume, deficitul bugetar rezultat ar fi  de 395 milioane lei, peste deficitul agreat de Parlament, şi tinde să agraveze stabilitatea cadrului fiscal bugetar.

De asemenea,  având în vedere că legea retroactivează, numărul beneficiarilor putea fi mult mai mare, ca şi impactul asupra bugetului de stat, preciza Guvernul în motivarea trimisă la Curtea Constituțională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel