Lovitură pentru 1,3 milioane de români. Mutarea lui Cîțu. Dumitru Costin dezvăluie ce a aflat

Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical, a dezvăluit ce a aflat, ”pe la colțuri”, despre ceea ce urmează să facă Florin Cîțu, cel care va fi premierul României, actual ministru de Finanțe.

”Dl Cîțu dorește să-și asume domnia sa decizia politică și am aflat că intenția lor este aceea de a îngheța salariul minim pe economie la valoarea din 2020.” a anunțat Dumitru Costin, conform unui video transmis de ”News Magazine” la Antena 3. 

Salariul minim pe economie brut este 2230 lei în 2020, brutul fiind la nivelul a 1346 lei. 

Nici cu pensiile nu este clar ce ar urma să se întâmple. Violeta Alexandru, actual ministru al Muncii, afirma că sunt prevăzute creșteri, dar ”decizii efective pe acest subiect, când anume va fi această creștere, vor fi luate de echipa guvernamentală, spre finalului anului, după ce se va face evaluarea resurselor bugetare, pentru că tot ce discutăm se bazează pe situația încasărilor la buget.”

Vezi și: Creștere pensii în 2021. Violeta Alexandru distruge speranțele pensionarilor

Cu alte cuvinte, creșterea pensiilor și a salariilor- SAU NU- va fi decisă de viitorul Guvern Cîțu, același Florin Cîțu intransigent cu privire la creșterile din 2020. Înainte de creșterea pensiilor cu 14% în septembrie - o situație de compromis înainte de două runde de alegeri - Florin Cîțu înainta varianta de o creștere cu 10%, despre care spunea că ”reprezintă un efort enorm”. Pentru 2021, ministrul de Finanțe susținea că va fi o creștere cu 8% a pensiilor. Nu se cunoaște însă de când se va aplica această majorare și, cel mai important, dacă se va întâmpla. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel