Lovitură grea pentru economia țării, descrisă de Băsescu

dacia pitesti
dacia pitesti

Președintele Traian Băsescu spune că viitorul fabricii Dacia de la Pitești poate deveni incert dacă noile taxe implementate de Guvern vor duce la o scădere a competitivității. Directorul general al Alianței Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a fost primit, pe 11 octombrie, la Palatul Cotroceni, unde a discutat cu șeful statului despre planurile de dezvoltare ale companiei pentru anii următori.

Ghosn l-a informat pe Traian Băsescu despre un număr record de autovehicule produse anul acesta la uzina din Pitești, 343.000, dar și despre faptul că gigantul și-a dezvoltat producția în Maroc și Rusia.

Șeful statului spune că noile taxe impuse de Guvernul Ponta, în urma negocierilor cu FMI, pun în pericol planurile companiei în județul Argeș.

"Am vorbit cu președintele grupului Renault-Nissan. Unul dintre subiectele avute în discuție este menținere producției la Pitești. De ce am lansat subiectul? Pentru că Renault a anunțat deschiderea unei a doua linii în Maroc (…) Nu este un lucru care să nu ne facă să ne gândim dacă vor să reducă producția în România. Răspunsul a fost simplu: atâta timp cât uzina va fi competitivă, uzina va rămâne deschisă (…) Dacă scade competivitivatea ca urmare a costurilor pe care le introducem prin taxe nu văd o perspectivă bună. Asta pentru ce, ca să strângi bani să dai la baronii locali în anii electorali", a declarat președintele, luni seara, într-un interviu difuzat de B1 Tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel