Surpriză în PSD: Andronescu nu va fi eurodeputat

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat, joi, după Comitetul Executiv al PSD, că a renunțat la mandatul de europarlamentar în favoarea legislativului de la București. În locul său va merge la Bruxelles politologul Victor Negrescu.

"Eu cred că trebuie să fac ceea ce pot mai bine și acolo unde sunt mai utilă să optez. Nu este vorba de interesul personal, că, dacă aș pune pe primul plan interesul personal, probabil că ar fi potrivit să merg în PE, dar cred că aici avem de făcut o lege a învățământului, este un lucru foarte important și cred că avem expertiza necesară să facem acest lucru. Pe de altă parte, intră în locul meu un tânăr și asta mă încântă și, ca urmare, am luat o decizie care nu este nepotrivită. Pun în balanță ce pot să fac mai bine și unde sunt mai utilă", a declarat Ecaterina Andronescu la Palatul Parlamentului, conform Agerpres.

Ea a spus că nu știa cum va decurge campania electorală atunci când a acceptat propunerea de a candida.

Citește și: Ponta îi cere lui Andronescu să rămână acasă

 
"Când am acceptat propunerea să fiu pe listă, nu știam foarte exact ce vom face în această campanie și dacă vom putea duce până la îndeplinire proiectul cu legea învățământului. Eu cred că aceste lucruri s-au adăugat acum și sunt obligată să țin seama de ele", a explicat Andronescu.

Senatorul PSD are încrede că înlocuitorul său este un tânăr promițător.

"Eu cred că și un tânăr poate să crească și peste un mandat să fie un om care să aibă expertiză foarte importantă pentru țară. Oricum, și de aici, lucrurile pe care le-am spus în campanie nu le retractez. Cred că avem obligația din orice poziție am fi să promovăm valorile pe care le are România. România are despre ce să vorbească Europei și cred că lucrurile acestea trebuie să le facă orice persoană sau personalitate care deține o funcție publică. Este una dintre obligațiile majore de care trebuie să ne achităm", a adăugat Ecaterina Andronescu.

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat joi că Andronescu va rămâne acasă pentru că nu se poate dispensa de ea în contextul viitoarelor alegeri prezidențiale.

"Mai degrabă o să rămână în Senatul României. Am avut o discuție și încă nu ne putem dispensa de doamna Andronescu, mai ales în ceea ce avem de făcut până în toamnă, așa încât am căzut amândoi de acord că va rămâne în Senatul României", a precizat Victor Ponta, după ședința Comitetului Executiv al PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel