Lovitură de teatru: Băsescu nu mai vrea referendum în Capitală. Consiliul General va anula decizia

PIATA - DEMOLARI
PIATA - DEMOLARI

Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, a anunţat, după întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu şi primarul Capitalei, Sorin Oprescu, că, în urma discuţiilor, s-a hotărât ca referendumul pe tema desfiinţării sectoarelor să fie anulat. În acest sens, vineri, începând cu orele 18. 00, Consiliul General al Capitalei se va întruni pentru anularea deciziei de organizare a scrutinului din 26 iunie.

"Oamenii nu mai ştiu ce anume să răspundă la referendum şi, din acest motiv, s-a apreciat că este bine să se renunţe la el, mai ales pentru că în Parlamentul României se va discuta în perioada următoare despre reorganizarea administrativă a ţării şi atunci inclusiv Bucureştiul va intra în această dezbatere", a declarat primarul Neculai Onţanu după întâlnirea pe care a avut-o vineri cu şeful statului, cu primarul Capitalei şi cu ceilalţi primari de sector din Bucureşti.

"Liderii grupurilor politice din Consiliul General au fost de acord ca în şedinţa de diseară (vineri seară, n.r.) să se ia o hotărâre pentru anularea referendumului", a mai spus Onţanu.

"Consider că preşedintele a înţeles tot ce au greşit colegii dumnealui din PDL. De la început, întrebările nu aveau legătură cu realitatea. Iar în al doilea rând, nu mai avea sens. Preşedintele a înţeles că oamenii vor să voteze primarii, nu să fie numiţi", a spus şi primarul sectorului 5, Marian Vanghelie.

La rândul său, Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 4, le-a transmis locuitorilor din sectorul pe care îl conduce că "pot să-şi aleagă în continuare primarul prin vot democratic".

"Nu m-a convins. Ajunsese acest referendum în derizoriu. Am cerut ca banii alocaţi pe acest referendum să se distribuie în mod egal şi mă bucur că acest referendum nu se mai ţine, pentru că cetăţenii nu ştiau ce să voteze, erau duşi în necunoştinţă de cauză, şi, în al doilea rând, cetăţenii sectorului 4 se vor alege cu copăcei în valoare de trei miliarde de lei vechi", a mai spus Piedone.

"Mă bucur că s-a găsit o soluţie corectă pentru bucureşteni. Prin modul în care s-ar fi pus întrebările ei ar fi fost batjocoriţi. Legea care a declanşat referendumul este o lege care nu mai este de actualiate, ea necorespunzând condiţiilor necesare unei dezvoltări normale a Bucureştiului, în cazul formării unei zone metropolitane Bucureşti - Ilfov. Ca atare nu mai e nici referendum. Primăriile rămân cu primar ales. În cursul verii, fie în iulie, fie în august, încep discuţiile pe marginea formei viitoare de organizare a acestei zone Bucureşti - Ilfov", a declarat Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, la ieşirea din primăria Capitalei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel