Lovitură sfidătoare a lui Ponta pentru Băsescu, la Bruxelles

Premierul Victor Ponta spune că va merge, marți, la Bruxelles, în calitate de șef al Guvernului și președinte al PSD, deși președintele Traian Băsescu nu i-a răspuns la solicitarea privind participarea la Consiliul European.

Ponta a declarat, luni, la România Tv, că va merge în Belgia pentru a discuta despre reprezentarea social-democraților români în plenul de la Strasbourg. "PSD are a patra delegație în cadrul grupului social-democraților", a punctat Ponta.

"Merg la Bruxelles în calitate de președinte și de premier că PPE și S&D, înainte de Consiliul European, au întâlnirea șefilor de guvern și în acest moment 11 premieri sunt social-democrați", a arătat Ponta.

Prim-ministrul a adăugat că participarea lui Traian Băsescu la reuniunea de la Bruxelles este o greșeală pentru că, potrivit legii 373, desemnarea comisarului român în următorul Executiv european aparține Guvernului.

Tot luni, Ponta a declarat că va merge la Bruxelles pentru a prezenta punctul de vedere al României.

"Eu sunt la întâlnirea liderilor, a prim-miniştrilor social-democraţi şi, evident, mă voi vedea şi cu domnul Schulz (socialistul Martin Schulz, preşedinte al Parlamentului European şi candidat la preşedinţia Comisiei Europene-n.r.), şi cu comisarii europeni şi voi expune punctul de vedere al României, pentru că România se exprimă - şi în baza legii naţionale, şi a regulamentului european - prin Guvern. Preşedintele Băsescu a luat 6% (scorul înregistrat de PMP la alegerile europarlamentare-n.r.), mai puţin decât Mircea Diaconu. Mult mai legitim să vorbească despre preşedintele Comisiei Europene ar fi Mircea Diaconu decât Traian Băsescu, că a luat mai multe voturi şi e şi parlamentar european", a spus Ponta.

Citește și: Jocuri de culise pentru o mega-surpriză. Candidatul PPE, pe tușă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel