Lovitură de miliarde pentru un cunoscut fabricant de mașini

Autoritatea de Mediu din SUA a dispus reverificarea a 500 000 de automobile produse de Volkswagen și Audi, în ceea ce privește testele de emisii.  

Administraţia Barack Obama cere grupului auto Volkswagen să retragă aproximativ 500.000 de vehicule din Statele Unite, pe fondul acuzaţiilor privind nerespectarea standardelor de poluare, afirmă surse citate de ziarul The New York Times.

Potrivit autorităţilor americane, 482.000 de autoturisme cu motoare diesel au încălcat standardele federale americane privind emisiile de dioxid de carbon: modelul de Volkswagen Jetta din perioada 2009-2014, modelele Beetle şi Golf, precum şi modelul Volkswagen Passat din 2014-2015 şi modelul Audi A3.

Constructorul auto german ar fi instalat un software la motoare diesel ale unor modele Volkswagen şi Audi. Dispozitivul este programat să activeze un sistem de filtrare completă a particulelor doar în timpul testelor oficiale pentru emisii. După teste, adică în situaţiile generale de funcţionare a motorului, dispozitivul dezactivează sistemul de filtrare a particulelor, susţine Agenţia americană pentru Protecţia Mediului.

După finalizarea testelor, emisiile de oxizi de azot puteau ajunge la valori de până la 40 de ori mai mari decât ceea ce afișa programul inițial. 

Volkswagen riscă o amendă de 37 500 de dolari pentru fiecare automobil care nu se încadrează în normele de poluare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel