Lovitură cu salariile la o multinațională, valabilă și în România

Scutaru Cristina / 05 Martie 2019 / 16:13 Salveaza PDF Comentarii
job
job

Fundația EQUAL-SALARY certifică, prin analiză statistică, audituri și cercetare focus-group comportamentul salarial al companiilor, la nivel local și internațional. 

Firmele sunt verificate, astfel, dacă își plătesc la fel angajații, sau există discriminare de gen. În urma unor verificări care au durat 18 luni, EQUAL-SALARY a certificat multinațională care respectă egalitatea de șanse.

Philip Morris International Inc. (PMI) devine prima companie internațională care este certificată la nivel global de către Fundația EQUAL-SALARY pentru plata egală a angajaților săi. În același timp, Philip Morris în România este prima companie care obține această certificare la nivel local. Certificarea confirmă angajamentul Philip Morris International în ceea ce privește egalitatea de șanse, acesta fiind un element important pentru dezvoltarea unui loc de muncă bazat pe egalitate de gen. PMI situează incluziunea și diversitatea în centrul strategiei sale, ca factor esențial în transformarea companiei către un business bazat pe cercetare științifică și tehnologie, cu un portofoliu de produse inovatoare din tutun, fără fum.

Cum sunt verificate salariile

 

Metodologia de certificare EQUAL-SALARY verifică faptul că PMI își plătește toți angajații în mod egal, pentru munca egală, indiferent de gen, în mai mult de 90 de țări din întreaga lume.

Procesul EQUAL-SALARY include o analiză statistică a tuturor salariilor personalului angajaților PMI din întreaga lume, urmate de audituri locale ale afiliaților PMI realizate de către PWC, auditorul terț al fundației.

Auditorii discută cu persoanele din managementul companiei pentru a confirma angajamentul lor privind egalitatea salarială între femei și bărbați, organizează focus grupuri cu angajații pentru a înțelege percepția acestora privind acest angajament și revizuiesc politicile și practicile de HR pentru a identifica discriminarea de gen, recomandând, totodată, acțiuni corective, acolo unde este necesar. Acest proces riguros s-a desfășurat pe parcursul a 18 luni și a implicat toți angajații, indiferent de poziția avută în cadrul companiei.

Fiecare angajat primește beneficiile pe care le merită

 

"Certificarea EQUAL-SALARY reprezintă o realizare de care sunt foarte mândru. Privesc cu entuziasm această certificare pentru că ne confirmă că Philip Morris România este un loc în care fiecare dintre angajații noștri primește recunoștința, oportunitățile și beneficiile pe care le merită, indiferent dacă vorbim despre angajați femei sau bărbați." a declarat Branislav Bibic, Managing Director Philip Morris în România

"Certificarea globală privind drepturile salariale egale demonstrează eforturile neîncetate depuse de către colegii noștri din întreaga lume pentru a transforma egalitatea de șanse în realitate când vine vorba despre salariul în cadrul PMI, la nivel global. Sărbătorim acest moment și continuăm transformarea companiei noastre către un viitor fără fum, făcând în același timp tot posibilul ca toți angajații să aibă șanse egale la locul de muncă", a declarat André Calantzopoulos, CEO a PMI.

"Prin caracterul său global, certificarea Philip Morris International reprezintă un pas important pentru egalitatea în remunerare între femei și bărbați. Este un demers puternic ca o companie lider în Fortune 500 să își asume un astfel de angajament. Suntem mândri de dimensiunea internațională pe care această certificare globală a PMI o acordă cauzei noastre", a declarat Véronique Goy Veenhuys, fondator și CEO al Fundației EQUAL-SALARY.

Anunțul acreditării globale EQUAL-SALARY a Philip Morris International este debutul "Săptămânii femeilor" - prin care compania a organizat o serie de activități menite să aducă în dezbatere egalitatea de șanse la locul de muncă. Compania va găzdui, de Ziua Internațională a Femeii, și o conferință axată pe egalitatea angajaților la locul de muncă.


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27