Loteria BONURILOR FISCALE, răsturnare de situație. Motiv HALUCINANT

Ce se întâmplă cu Loteria Bonurilor Fiscale, după decizia Guvernului. 

Ultima extragere din cadrul Loteriei Bonurilor Fiscale a avut loc în 16.08.2020 pentru bonurile fiscale emise în iulie. Câștigător este bonul fiscal din 4 iulie în valoare de 577 de lei. Anterior, ultima extragere avusese loc în martie pentru bonurile fiscale din februarie.

De ce se suspendă IAR Loteria bonurilor fiscale

Acum, iar se SUSPENDĂ loteria bonurilor fiscale. Argumentele aduse depășesc logica acceptată de orice român. Se spune că Loteria Bonurilor fiscale este suspendată și extragerile se reiau la 90 de zile, deci trei luni, din momentul în care încetează starea de urgență sau alertă. Ca argument în susținerea acestei decizii luate de Guvern se susține, conform celor publicate în Monitorul Oficial, că se emit mai puține bonuri fiscale pentru că a scăzut cererea și, astfel, Loteria Bonurilor Fiscale nu-și mai produce efectele scontate, deși scopul unei astfel de măsuri a fost tocmai descurajarea evaziunii fiscale. Astfel, cumpărătorii au fost încurajați să solicite bonul fiscal și, automat, comerciantul să-l emită, totul ajungând să fie fiscalizat. Însă, se pare că liberalii au o altă logică economică și susțin că măsura nu mai produce efecte scontate pentru că nu se mai emit atât de multe bonuri și pentru că unii operatori economici au activitatea restricționată din cauza SARS-CoV-2, deși, după relaxarea de la 1 septembrie, nu mai sunt operatori cu activitate restricționată. 

Ținând cont de faptul că, în contextul declarării stării de alertă, o parte din operatorii economici fie emit un număr redus de bonuri fiscale, întrucât se confruntă cu o scădere a cererii, fie nu emit bonuri fiscale, întrucât activitatea le este restricționată, ca măsură a răspândirii SARS-CoV-2, astfel că, în continuare, Loteria Bonurilor Fiscale nu mai poate produce efectele scontate.” arată decizia publicată în Monitorul Oficial. 

Conform OUG, se suspendă alegerile lunare și ocazionale ale Loteriei bonurilor fiscale. ”Extragerile loteriei bonurilor fiscale se reiau în termen de 90 de zile de la data încetării stării de alertă/urgență, după caz” arată decizia. 

Decizia a fost publicată vineri în Monitorul Oficial. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel