Locuri munca, creștere economică. Olguța Vasilescu: ”Când am anunțat, unii spuneau că suntem mincinoși”

În luna mai a anului 2017 a fost atins numărul maxim de salariaţi în ultimii 20 de ani, de 4,84 de milioane, potrivit unei analize a Ziarului Financiar.

De asemenea, salariul mediu net creşte de trei ani cu peste 10% pe an, iar profiturile companiilor locale au atins în 2016 cel mai înalt nivel istoric, de 93 de miliarde de lei, cu 50% mai mult decât în 2015.

Se pare că măsurile de relaxare fiscală, începând cu scăderea CAS din octombrie 2014, scăderea TVA la alimente din iunie 2015 de la 24% la 9% şi scăderile TVA din ianuarie 2016 şi ianuarie 2017, de la 24% la 19%, şi-au atins scopul: cererea din economie a crescut, firmele şi-au multiplicat vânzările, nu mai găsesc angajaţi şi sunt nevoite să mărească salariile, potrivit sursei citate.

Și oferta a început să ţină pasul cu creşterea cererii astfel încât deficitul comercial nu a crescut într-un ritm îngrijorător. 

Cea mai mare realizare a Ro­mâ­­niei în aceşti ani este însă, (re)crearea a 700.000 de lo­curi de muncă în ultimii şapte ani.

”După guvernarea PD-L-PNL in care s-au pierdut 700 000 locuri de munca, in guvernările PSD s-au creat 700 000 locuri de munca. Ritmul de creștere e de 20 000 pe săptămâna. Când am anunțat in campanie ca așa va fi, unii spuneau ca suntem mincinoși, alții ca suntem habarnisti, iar alții nu s-au trezit nici acum și cânta prohodul economiei românești care, cum-necum, are cea mai mare creștere din Europa, cu noi așa "iresponsabili" și "neprofesioniști" cum ne fac unii...”, a scris Ministrul Muncii pe Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel