Lockheed Martin-Ministrul Apărării, întâlnire

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, s-a întâlnit, marţi, cu o delegaţie a companiei americane Lockheed Martin, discuţiile axându-se în principal pe o posibilă colaborare cu industria naţională de apărare, informează MApN.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii companiei americane, specializate în cercetarea, dezvoltarea, producţia şi integrarea tehnologiilor avansate din domeniul militar, au prezentat oportunităţile de cooperare industrială şi propuneri de colaborare cu industria naţională de apărare. 

La rândul lor, oficialii români au detaliat cele opt programe esenţiale de înzestrare a Armatei României, dar şi alte intenţii privind dezvoltarea de noi tehnologii militare în ţara noastră. 

Alături de ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, la reuniune au participat şi şefi ai structurilor militare implicate în procesul de achiziţie de tehnică militară, relatează Agerpres.

Potrivit unor informații publicate anterior de DCNews, Lockheed Martin ar dori ca Aerostar Bacău să devină centru de mentenanță pentru avioanele F16.

"Avem F16 în dotare și Aerostar nu este declarat centru național de mentenanță în condițiile în care Lockheed Martin, producătorul, a spus că Aerostar este compania care corespunde, iar noi ezităm. Unde le întreținem, le trimitem în Portugalia?”, s-a întrebat Viorel Manole, directorul executiv al PATROMIL (Asociația Patronală Română a Producătorilor de Tehnică Militară) în cadrul unei dezbateri moderate de Bogdan Chirieac la DC News.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel