Liviu Voinea, despre reducerea CAS: Există spațiu fiscal

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, susține că există spațiu fiscal pentru reducerea CAS, în condițiile în care primul semestru s-a încheiat cu un deficit de 0,5% și s-a făcut "o consolidare fiscală, chiar agresivă".

"Legat de CAS, pot să vă spun strict pe zona mea de responsabilitate că există spațiu fiscal pentru aceasta. S-a terminat semestrul I cu un deficit de 0,5%, adică s-a făcut consolidare fiscală și chiar agresivă. Până la sfârșitul anului avem voie, în acordul cu partenerii internaționali, să facem deficit de 2,2% din PIB. La sfârșitul lui iulie, datele preliminare arată un deficit și mai mic, undeva la 0,3% — 0,27%.

Asta înseamnă că există spațiu fiscal în ultimele luni ale anului pentru anumite măsuri de relaxare fiscală, dar acestea trebuie să fie sustenabile și în anii care vin", a declarat Liviu Voinea, la Digi24, potrivit Agerpres.

Citește și: Situația economiei, explicată de ministrul Bugetului

Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, că reducerea CAS va crea un gol de resurse mult prea mare în raport cu celelalte obligații asumate și ar putea duce la pierderea acordului cu Fondul Monetar Internațional și cu Uniunea Europeană.

"Introducerea reducerii CAS va crea un gol de resurse mult prea mare în raport și cu celelalte obligații pe care ni le-am asumat, iar eu o spun public: dacă se introduce reducerea CAS, România pierde acordul cu Fondul și cu UE, cu implicațiile care decurg de aici, din punct de vedere al credibilității și din punct de vedere al top-up-ului de la UE pentru proiectele cu bani europeni, se vor pierde 10% din contribuțiile UE la proiectele din România", a spus Traian Băsescu.

Vezi și: Băsescu: Români, criza e aproape. Trag un semnal de alarmă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel